maandag 26 september 2011

Rondje Noord Holland
Tijdens het afgelopen weekend had deze jongen niet echt zin om te fietsen , zal wel door de voorgaande nachtdiensten komen , eigenlijk moet je gewoon gaan en dan komt het wel goed maar ik ben thuis gebleven en van het zonnetje genoten met de familie.
Vandaag was er wel zin en heb ik de fiets gepakt voor een rondje Noord Holland.
De nieuwe GPS ophanging bevalt niet , de gps hangt onder de rand in het donker en de kaart is niet goed af te lezen , laat staan dat ik een track erop kan zien , er moet dus nog wat aan het steuntje gesleuteld worden.
Vandaag had ik hem alleen mee om jullie te kunnen laten zien waar ik gefietst heb en hoefde ik niet op de gps te kijken .
Eerst over de Zaanse Schans alwaar het niet echt druk was , aan het einde bij de kruising even staan praten met 2 nieuwsgierige oudere mannen en ondertussen mijn shirt uitgetrokken want het was warm.
Na de Schans kwam Wormerveer en via een omleiding aangekomen op de Provinciale weg om van daar uit richting West Knollendam te fietsen , langs De Woude en over het kanaal linksaf richting Alkmaar .
Op dit lange mooi geasfalteerde fietspad liep de snelheid op naar 36 km/uur en ik wist dit aardig vol te houden , in de buurt van Alkmaar de richting Stompetoren aangehouden alwaar ik een wielrenner inhaalde en deze natuurlijk voor moest blijven , even een aardige voorsprong opgebouwd maar tijdens een plaspauze haalde hij me toch weer in.
Zoals je op het kaartje kan zien ben ik de West Beemster ingedoken en haalde daar de racefietser weer in die nu last van de tegenwind had , via de Midden Beemster , Wijdewormer en Oostzaan weer veels te vlug thuis gekomen. Maar later bleek wel op tijd want de miezer regen nam het weer over.
De foto is van het dorpje Ursem op afstand.

66 Km gefietst.

1 opmerking:

  1. Dag Gerrit. Volgende keer eens de Waardse Polder in. Volg de Middenweg, aan het einde niet het fietspad op, maar links de Smaragd op. Op nummer 25 is er koffie/thee. Groeten Kees.

    BeantwoordenVerwijderen