maandag 24 oktober 2011

Mango over de KopVandaag reed Marcel mee naar Amsterdam omdat hij toch ook naar z,n werk moest en ik moest ook naar m,n werk en dan zouden we even wat om rijden via Purmerland,Den Ilp en Landsmeer.
Er stond aardig wat wind maar dat was op de rechte stukken nog goed bij te sturen , op het lange rechte stuk naast de spoorbaan kwam de wind dwars op de mango maar dat was zoals gezegd allemaal goed bij te sturen en met een gangetje van 30 was er eigenlijk niks aan de hand.
Omdat het rechte stuk eindigde in een kruising waar je links de spoorbaan over kan en rechts het Wormerpad op gaat naar Purmerland werd er flink afgeremd , niks aan de hand , dan krijg je een klein stukje slecht fietspad met een scherpe bocht naar links , dus nog steeds niet hard , niks aan de hand , nog steeds niet hard , en dan na 3 meter een scherpe bocht naar rechts tegen de wind in , wel wat aan de hand , De Mango werd door de wind omgeduwd of geschept en voor ik het wist gleed ik op m,n kop door het gras richting koude prutsloot.
Gelukkig zakte de muts iets in het gras waardoor het glijden gestopt werd anders had ik misschien wel met de neus in de sloot beland.
Ikzelf mankeer niks maar ondanks dat ik door het gras gleed heeft de Mango een aantal fikse krassen , ik zal morgen wel even een paar fototjes plaatsen want vanavond was het te donker.
Afijn , ik wist dat de fiets niet nieuw zou blijven maar dat ik al zo snel schade op zou lopen had ik niet gedacht , het was ook zo onverwacht , ik heb die bocht al 25 keer gereden zonder dat het wieltje gelift werd ofzo en nu .........helaas .
Doordat de huid van de Mang door en door blauw is hoop ik dat ik met polish ofzo de krassen weg krijg anders weet ik het ook niet.
Na dit incident door gefietst en met wind tegen ging het toch nog met 29/30 km /uur door Den Ilp en Landsmeer richting Amsterdam.
Op de Meeuwenlaan afscheid genomen van Marcel en naar m,n werk gefietst.
Vanavond had ik windje mee en heb ik op het zuideinde even de 43 aangetikt , wat een fijne fiets.

Bijgevoegd een foto uit google maps met de onheilsplek , recht tegenover de huizen in de tweede bocht moest ik dus tegen de wind in draaien en daar ging het fout.

3 opmerkingen:

 1. Tjee Gerrit, dat is balen ! Ik hoop dat je de krassen in het gras hebt opgelopen, dan zijn ze niet zo diep. Met autopolish kun je inderdaad goed krassen wegpoetsen. Ik behandel kunsstof autokoplampen die "crazed" zijn met waterschuurpapier 1000 en dan polish. M'n strada heb ik daar nog nooit mee geprobeert, maar een stukje onderzijde van de fiets kan als test dienen.
  Zo een situatie is mij een keer overkomen met de Alleweder, op het asfalt. Dieper groeven in het aluminium maar ook in mijn helm. Laat diepe indruk achter.

  KzieJe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Balen.
  Bij een bocht naar recht hel je naar links over. Als er dan ook een stevige wind tegen de rechtkant van je fiets aan blaast, stijgt de kans op omslaan behoorlijk.
  Als het voor de wind aan lekker gaat, ben ik bij scherpe bochten altijd extra voorzichtig.

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Balen Gerrit! Hoop dat de schade meevalt bij daglicht.

  BeantwoordenVerwijderen