zaterdag 12 november 2011

heen en Weertje

Het zonnetje scheen heerlijk vanmiddag en ik was zomaar weer eens vrij dus moest de mango even de sporen krijgen.
Waar gaan we heen ? De Beemster ? al zo vaak geweest , Spaarnewoude ? Geen zin om op de pont te wachten .
Ineens herinnerde ik me het ritje Schagen met Marcel en dan speciaal het lange rechte stuk langs de provinciale weg , lekker doorrijden dus , Ja dat lijkt me wel wat , een heen en weertje Strand Castricum of eigenlijk Bakkum , net lang genoeg voor een korte middag.
Zo gezegd zo gedaan , de meeste stoplichten had ik mee , zal ik nog ff een bakkie doen bij een collega in Uitgeest ? Nee lekker doorrijden naar het strand .
Voordat je bij Castricum bent heb je een mooie kluft en daar wilde ik zo hard mogelijk op en natuurlijk harder eraf maar er zat een racefietser in de weg die bijna het hele fietspad nodig had en niet reageerde op de bel of claxon , zeker mp3 speler aan , dus hard boven aan komen werd minder hard door een rem en uitwijk manouvre.
Maar goed , gelukkig geen fietsers op het stuk naar beneden dus daar werd de 50 even aangetikt en dan weer afremmen voor de rotonde bij Castricum/Egmond.
De tweede heuvel ging naar het strand en bovenaan gekomen moet je even de autoweg pakken anders kom je gelijk in de parkeervakken voor fietsers terecht waar je met een velomobiel niks te zoeken hebt.
De velo het stoepje op getrokken en bij een bankje even gezeten en een muesli reep genuttigd met wat limonade en van het zonnetje genoten.
De terugweg ging ook voorspoedig met een ommetje door De Enge Wormer , oeeeee , en wat narrige paarden maar voor de rest niks bijzonders.
De kwaliteit van de foto is wat minder want komt van de iphone,batterijen fototoestel waren leeg en ook de batterijen van de gps waren leeg dus geen kaartje dit keer.

Vandmiddag 54 Km gefietst waarmee de totaalstand van de Mango op 1945 Km komt.

3 opmerkingen:

  1. o? beekie heeft ger dus al ingehaald?:P qua odostand

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Gerrit. Waar blijft de foto, dat je gespot bent door een vrouw achter het stuur van een Seat Alhambra ergens in Castricum ? Groeten Kees.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sorry Kees ,het was een leuke foto maar het is niet bij me opgekomen om hem op het blog te zetten en word moeilijk nu want heb hem zelfs niet eens opgeslagen en de mail van marian al verwijderd,stom stom.

    BeantwoordenVerwijderen