zondag 22 januari 2012

Het Slechtste weer maar wel een 100+ met de Mango+Na een drukke verjaardagsdag gisteren , mijn vrouw vierde haar verjaardag , en dan weet je het wel de jarige en ega zijn aan het rennen voor de visite en hebben eigenlijk niks aan de dag , maar goed , We zouden eigenlijk eerst vandaag naar Huizen om een paar paarden te laten wennen aan de velomobielen maar door de slechte weersverwachting hadden de paardrijders afgezegd , begrijpelijk , maar ik wilde toch een rondje doen en dat werd koffie drinken bij Clement in Huizen.
Clement is ook een velomobielrijder en een goede kennis van Marcel.
Samen met Marcel ben ik via Muiderberg , Almere naar Huizen gefietst en via Naarden en Muiderberg weer terug , een mooi rondje.
Het begon met de rit naar de pont over het Ij naar het Centraal Station en een mooi stuk door Amsterdam naar Oost en de Nesciobrug , na deze brug , wat is ie lang, kwam de Diemerzeedijk met vele trimmers/joggers en toch wel wat harde windstoten waardoor ik heel even mijn rechtervoorwiel omhoog voelde komen , gelukkig kon ik met de wind meesturen waardoor het wiel weer grip kreeg .
Door Muiden ging het rustig en na de Hollandse brug ging het gas erop richting Almere , inderdaad langs het Gooimeer met de wind mee haalde ik met nog een versnelling over 43 km/uur , ik ben niet harder gegaan want ik had al in de gaten dat we op de terugweg de wind vol tegen zouden hebben en wilde wat energie sparen.
Na de Stichtse brug richting Huizen kwam Clement ons tegemoet rijden en konden wij na een klein stukje zijn appartement bewonderen , de beste man kijkt uit met zijn woonkamer over het Gooimeer en had ons al zien rijden aan de overkant.
Na een gezellig uurtje met voor mij 2 koppen groene thee zijn we weer op huis aan gegaan , Clement , bedankt voor de gastvrijheid en tot de volgende rit.
Via het fietspad aan de waterkant zijn we het dorp Huizen ingefietst en daar de richting Naarden Vesting aangehouden , door de ritjes van en naar het Paastreffen en Herfsttreffen komt deze omgeving me aardig bekend voor en schoten we ondanks de harde wind aardig op .
Bij Muiderberg weer aangekomen belandden we in een bui en die hield weer op na Muiden , we konden niet via het Schapenpad aldaar want dat was afgesloten en we hadden geen zin om met dit weer uit te stappen om het hek open te doen.
Op de Diemerzeedijk richting de Schellingwoudebrug kregen we nog een kadootje in de vorm van een fikse bui , wat doet die regen zeer aan je gezicht met die wind.
Via Oostzaan weer naar huis en daar lekker gedoucht.

Onstuimige rit maar wel 100 en 1 km. Marcel bedankt voor de rit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten