vrijdag 30 maart 2012

NieuweMango+


Vandaag kon ik de herstelde fiets weer ophalen in Dronten dus gisteravond even twee tracks in de gps gezet , een langere over de houtribdijk voor als het weer opknapt en een kortere langs de vogelweg voor als het slechter weer wordt.
Onderweg met de auto reden we over de houtribdijkdijk en zagen we schuimkopjes op het Ijsselmeer dus ik zeg tegen m,n zuster die de auto terug zou rijden , dat word de kortere route want ik heb hier precies 25 km lang de wind tegen .
Aangekomen bij Velomobiel.nl leek het wel of er een nieuwe mango stond maar dat bleek dus de mijne te zijn , alle oneffenheidjes die er vanaf de aankoop al inzaten waren glad en de fiets glanste me tegemoet.
Na een testritje , 1 van de mannen had nog wat aan de versnellingen gesteld , kon ik op reis , dus alle spullen erin en m,n voedsel erin , (4 broodjes, 2 krentebollen,2 bananen,1 appel en wat stukken rauwe paprika , rood en groen) de waterzak met 2 liter eigengemaakte Isostar erin en de korte track geladen en op weg.
Na wat fout gereden te hebben door de nieuwbouw in Dronten kwam ik weer op het goede spoor en na een tijdje fietsen zag ik ineens bordjes Lelystad staan , dat is niet goed dacht ik dan word het toch de dijk ,blijkt dat ik 2 maal dezelfde track naar de GPS gezonden heb en moest ik toch over de dijk , ondertussen was ik al een eind op weg naar Lelystad dus maar door gefietst.
De dijk zelf had ik dus 25 kilometer de wind tegen en op de stukken met vals plat in het fietspad haalde ik nog maar net 21/22 km/uur en wat is die dijk dan lang , gelukkig zitten er ook een paar stukken in die naar beneden gaan dus daar kon ik m,n rust even nemen en het enige wat je kan doen is trappen .
De hele dijk was ik zo goed als alleen , 1 brommertje kwam me tegemoet en voor de rest niemand.
Uit de berm vlogen zwermen merels op en wat ganzen op de rotsblokken schrokken van mijn langskomen en twee eenzame zwanen zwommen ongestoord verder aan de rand van het Ijsselmeer , wat is het leven mooi.
Na de dijk ging het richting Hem om nog even bij een kennis een bakkie te doen maar die was niet thuis , dus op naar Hoorn en daar bij de omleiding ging het weer bijna fout , een racefietser die uit de andere richting kwam had meer oog voor wat er aan de overkant van de straat gebeurde en kwam daardoor op mijn weghelft en aardig dichtbij , een schreeuw van mij bracht hem weer tot de werkelijkheid en van mijn weghelft af , ik zag nog zijn mond de woorden sorry zeggen dus oke , ik neem het je niet kwalijk , niks gebeurd. wat is dat toch met die mensen ?
Net even buiten Hoorn zou ik stoppen om wat lammeren te fotograferen en toen liep tijdens het terugschakelen de ketting eraf , dus handschoentjes aan en de fiets in het gras op z,n kant en via de voetgaten de ketting er weer om.
Na dit akkefietje was ik zo bij Oosthuizen en vandaar is het nog maar 25 km naar huis , thuisgekomen voelden mijn benen aan als van een bodybuilder en zo zagen ze er ook uit.
Na een lekkere douche nog even een paar kilometer met de hond gewandeld om de benen weer te ontspannen en daarna dit verhaaltje gemaakt.

100,6 km gereden maar het voelt als 140 km.

15 opmerkingen:

 1. Hi Gerrit,
  Veel plezier met je mooi gerepareerde Mango.
  Als je weer eens over de dijk komt, kun je in Hoorn bij industrieterrein HN80 linksaf en meteen weer rechtsaf. Je komt dan over de vernieuwde dijk Hoorn binnen rijden en hoef je de lastige omleiding niet meer te nemen.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Wim , Ik zal proberen om m heel te houden en die HN80 ga ik eens proberen , dank je.

   Verwijderen
 2. Een heel avontuur he?
  Man wat eet jij veel onderweg, als een bootwerker. Daar draai ik de hele dag op met werk erbij. Enne...rauwe paprika's?
  Dat navigeren komt mij erg bekent voor Haha. Ik ben er ook zo een. Maar je bent er toch gekomen dus wat maakt het uit.

  Ik zou bijna zeggen, nou moet je de kopfoto vervangen voor die van op de dijk. :-)
  Deze laatste foto zijn z'n kleuren mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moet je ook eens proberen Theo , geleerd van Ymte , paprika,s zitten vol met vitamine C en kalk en zijn bij het eten ervan lekker sappig.
  Wat die foto betreft ik zal eens kijken wat ik voor je kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet dat hij vaak een op een bis wortelen zit te knagen. In het kader van 200 gram groenten per dag wil ik dat wel eens proberen. Al dan niet fietsend. Ik ben benieeuwd hoe je fiets geworden is. Zie je op het paastreffen.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
 4. die afdlag die wim bedoeld zat in de track die ik je gestuurd had.. zeker niet geladen?:P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee , sorry marcel , ik had een andere gemaakt omdat ik nog even langs hem wilde.

   Verwijderen
 5. heb jij zestien uur gereden over 101 km?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee grappenmaker: de foto is om tien voor vijf gemaakt. Met een gemiddelde van 21 km/uur (inclusief pech en foto's) heeft Gerrit ongeveer 5 uur over die 101 km gedaan.

   Verwijderen
 6. Wat een gehannes met die ketting, terwijl je hem net van de reparateur hebt opgehaald. Van mijn Fujin loopt de ketting nooit af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik met de Mango ook nog nooit gehad , weet niet wat de mannen gedaan hebben met het afstellen maar dit was voor mij ook de eerste keer . Lag er met 5 minuutjes weer om hoor dus was niet zo een probleem.

   Verwijderen
 7. Mooi, jij ook weer thuis met een mooie fiets. Ik was er uiteindelijk tegen twee├źn, reed rond half drie weer weg. Dronten - IJsselstein is ook ongeveer 100 km, rond zes uur was ik weer thuis. Lekker rustig gereden, op drie boterhammetjes en twee snoeprepen (en een grote bak yoghurt bij het ontbijt). Heen met OV, dat duurde maar net iets minder lang dan het fietsen (ongeveer 3 uur).

  De wortels en stukken paprika kunnen inderdaad heel lekker zijn, maar voor mij pas bij iets warmer weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kwam rond 12:00 voor Lelystad een auto tegen met een Quest op het dak , reed richting Dronten , we hebben nog gezwaaid en getuterd , dacht dat jij dat was.

   Verwijderen
 8. Voor de statisstieken dan maar even , Om +/- 11:00 reed ik weg uit Dronten en om 15:30 was ik thuis , toen eerst douchen en met de hond naar buiten en later de foto geschoten en het verhaaltje getypt. Zoals je kan zien staat het Bewogen gemiddelde op 25,8 en het totale gemiddelde dus met rust en pech en plaspauzes op 21,9 , Marcel en Maarten tevreden nu ? :-) Dus vlgs de GPS ongeveer 4 uur over de 100 km gedaan .

  BeantwoordenVerwijderen