zaterdag 21 april 2012

110 Km wordt 160 of nog meer

Vandaag meegereden met de tourversie van de Ronde van Noord Holland , het was de 40ste editie en ik heb al een keer meegereden in 2008 geloof ik , alleen was dat een kortere rit. Ik had ingeschreven voor de 110Km rit , dat leek me ver genoeg , en ben rond 09:00 naar de sporthal in Oostzaan gefietst alwaar de start was , Katinka zou gezellig met mij mee rijden maar afgelopen donderdag liet ze via m,n blog weten dat ze zich 'nog' niet goed genoeg voelde om de 110km mee te rijden en zij zou afhankelijk van het weer een kortere rit gaan doen. Zo ging ik dus alleen van start met nog 8000 andere fietsers , gelukkig niet allemaal tegelijk, Het eerste gedeelte vanuit Oostzaan heb ik wat anders gereden want in het eerste gedeelte zit een scherpe U-bocht met gelijk een helling daar achteraan en die U-bocht wilde ik mijden anders had ik de fiets uit gemoeten. Via de andere route kwam ik recht op de helling af en heb daar zelfs nog een groepje wielrenners ingehaald en ze even verteld dat mijn fiets 5 maal zo zwaar is dan die van hun en dat ze even door moesten fietsen. Globaal zou de route zijn...Oostzaan..Assendelft..Castricum..Limmen..Egmond-Binnen..Egmond a/d Hoef..Alkmaar..Bergen..Alkmaar..Oterleek..Wogmeer en zo verder weer terug naar oostzaan. Maar deze jongen kreeg het voor elkaar om in Bergen ongemerkt achter een groepje wielrenners aan te rijden die de 160Km reden en daar kwam ik dus pas achter bij een ravitaillering ergens vlak na het dorpje Verlaat en dan is de keus terug of doorgaan , de keus is gevallen op doorgaan en zo heb ik de Ambtenaar in levende lijve gezien als je daar al van kan spreken , de ambtenaar is de hoogste Windmolen van noord holland in aanbouw in de buurt van Middenmeer en is al op diverse blogs besproken met foto,s en al erbij. Via Medemblik en allerlei kleine dorpjes aangekomen in Bovenkarspel en via Hoorn en avenhorn richting de Midden-Beemster voor bijna het laatste stempeltje en even wat op krachten komen voor het laatste stukje naar Oostzaan. Erg veel geRISt vandaag maar ook ingehaald door racefietses , zelfs nog een tijdje met een opgereden omdat ie met tegenwind evengoed nog bijna de 30 haalde en ik zat op dat moment een beetje stuk en had een hulpje nodig. Over het algemeen veel leuke reakties gehad op de fiets en ook veel vragen , er was er zelfs 1 die vroeg of er vloerverwarming inzat en even later een leuke opmerking van , wij gaan weer fietsen , en ik gelijk , goed , ik drink nog even wat en dan haal ik jullie wel weer in. Tot aan de Midden-Beemster dacht ik dat ik de enige ligfietser was maar daar kwam Wilco op mij aflopen , die had met zijn challenge de 110 km gereden en moet nog een paar weken wachten op zijn nieuwe Strada. Hij woont ook in Zaandam en we hebben afgesproken om een keer samen een rit te doen. De dag begon nogal buiig maar in de middag knapte het aardig op hoewel de wind toch wel koud bleef dus het dekje bleef erop. Geweldig genoten en 170 Km gefietst met een bewogen gemiddelde van 27,4 Km/uur

8 opmerkingen:

 1. Lijkt me hartstikke leuk om samen een toer te gaan doen als ik mijn strada heb. Ik heb uiteindelijk ook genoten (vanmorgen wat minder). Kwam trouwens in Alkmaar nog iemand op een M5 tegen.

  Hartelijke groet,

  Wilco.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Gerrit,

  Mooie prestatie. Ik heb vorige week de Tour de Haute Veluwe gefietst (de 119km versie). Ook veel geRISt en leuke reacties/gesprekjes gehad. Jammer dat je zo ver weg woont, want 't lijkt me leuk om een keertje met je te fietsen/trainen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Gerrit , maar 119 is ook een knappe afstand , zeker op een open ligger.

   Verwijderen
 3. Ik kwam iemand in Alkmaar tegen met een Challenge.

  Groet,

  Piet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Piet, misschien was ik dat met mijn rode Challenge Seiran. Wilco.

   Verwijderen
 4. Hoi Gerrit,

  http://redstrada.blogspot.com/

  Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Respect Gerrit, je bent goed bezig!!! En dan te bedenken dat je max een jaar geleden nog 100km was. Goede voorbereiding voor ons rondje NL in mei:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elmi dank je maar ik was blij dat ik vandaag niet hoefde te fietsen en 100 km vind ik nog steeds een leuke afstand hoor. Op naar een 200 km brevet dan maar?

   Verwijderen