maandag 21 mei 2012

De Laatste dag , De terugreis

Hier had ik wel een klein beetje tegen op gezien want deze dag zou 170 km met karretje worden maar gelukkig kwam de vriendin van Marcel in Bergen op Zoom een nachtje slapen en kon deze mijn en Elmi,s karretje mee terug nemen naar huis en hadden we wat minder gewicht te trekken en konden we het tempo voor deze dag wat opvoeren .Na afscheid genomen te hebben van Marcel en Clement , want deze twee gaan in nog 4 extra dagen de rest van nederland door kruisen zijn we om 09:30 van de camping vertrokken en een kilometer of 80 langs de snelwegen gereden om de drukte op de lf fietspaden wat te vermijden , en dan kom je erachter dat er ook langs de snelwegen hele mooie fietspaden liggen en er heel vaak mooie kleine natuurgebieden zijn maar ook wat industrieterreinen. In het dorpje Brandwijk , vlak voor Schoonhoven , geluncht op een terrasje en bij de pont in Schoonhoven kwamen we iemand van de camping in Veere tegen kwamen die vroeg of we het hele land door gingen , en na een volmondig ja en de overtocht weer verder op naar Woerden. In Woerden koffie gedronken bij Elmi,s moeder en afscheid genomen van Marjolein en Rob die bijna thuis waren. Samen met Elmi en Viktor met een gangetje van 32 km/uur richting Amsterdam gefietst en onderweg sloeg Viktor ook af naar huis en in Weesp is Elmi naar huis afgeslagen en ben ik alleen door gefietst naar het Diemerzeedijkje , daar heb ik voor de tweede keer de waterzak gevuld en een banaantje gegeten en toen was ik weer op en top om de brug bij Ijburg en de schellingwoudebrug te beklimmen. Tijdens de afdaling moest ik nog even flink toeteren om een wielrenner te waarschuwen die op mijn weghelft kwam doordat meneer zo nodig naar zijn ketting moest kijken en ik kwam aan met 40 km/uur en had geen zin in een botsing. Om 19:30 was ik na 172 kilometer en 4 dagen weer thuis na op het Zuideinde in Oostzaan nog even een snorbrommertje ingehaald te hebben met 35 km/uur. En kijk even goed naar de foto met 2 Questen en 1 strada op zijn kant , want daar staat de Mango+ recht op zijn wieltjes , geen een lekke band dit weekend met de mango , wel 1 maal de ketting eraf gelopen. Wat een superfiets die Mango van mij. In totaal 472 km gefietst dit weekend in prachtig zonnig weer.
Klik Hier voor een verslag van dag 1 en hier voor een verslag van dag 2 en 3 Iedereen bedankt voor het gezellige weekend en speciaal Elmi voor het navigeren en Marjolein voor het gezamenlijk koken.

6 opmerkingen:

 1. Het is mijn tante en mijn lievelings nichtje waar we koffie hebben gedronken:-) ze lijkt wel heel erg op haar zus, of te wel mijn moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. sorry elmi , dacht dat het je moeder was , jij bent trouwens een kei in fietsen en navigeren.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeiendag Gerrit, wat een afstand. Petje af, als ik tegen m'n kennissen of familie vertel dat ik wel eens 70 of 100 km fiets vallen ze bijna van hun stoel, en vragen ze of ik wel goed bij m'n hoofd ben. Maar ik weet wel beter. Ik zie dat je vlak langs hier gekomen ben, ik had het wel leuk gevonden jullie effe te esCORteren maar ik zie het te laat, jammer.
  goed bezig...
  groeten Cor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zeker jammer Cor,oliebollentocht elkaar ook al gemist. de route stond een paar weken op ligfiets.net , maar voel best de beentjes nu , hoor.

   Verwijderen
 4. goed gedaan ger ben trots op je man, je kan het dus wel hahahaha

  ik ben nu in assen bij de mack, even en nieuwe route maken naar Groningen en buitenpost, hier woord ik opgehaald door marcel prins, ff daar slapen, en dan morgen weer naar huis

  BeantwoordenVerwijderen