zaterdag 5 mei 2012

Nieuw Tandwiel en Spike Jarig

Vanochtend beide kettingen schoongemaakt en opnieuw in de kettingolie gezet om straks tijdens de 3 dagen meerijden met het rondje nederland , daar in ieder geval geen problemen mee te krijgen . Een tijdje terug had ik al gezien dat het rubber van het Tandwiel onder het stoeltje verdwenen was en toen had ik een nieuw tandwiel besteld bij velomobiel.nl maar nog niet ingebouwd. Het oude tandwiel is bijna 5000 Km meegegaan , de stand is nu 4913 Km met de Mango , en vandaag dus ook de nieuwe maar even ingebouwd zodat die ook weer lekker soepel en geruisloos zijn werk kan doen. Zoals je op de foto kan zien is het oude tandwiel al wat ingesleten en heeft ook een knaai gehad , waarschijnlijk is er ooit iets onder door gegaan ofzo waardoor de zijkant een tik heeft gehad. Tevens is vandaag Spike onze Franse Buldog , 5 Jaar geworden en dat is natuurlijk wel een kadootje waard , Een supergroot speeltouw met allemaal knopen waar lekker in geknaagd en aan getrokken kan worden. Ik schat dat ie 3 weken mee gaat.

3 opmerkingen:

 1. Ik zou Spike wel uit de buurt houden van het nieuwe tandwiel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 5000 km is wel heel erg weinig voor dit type tandwiel. Daar is vast iets mee gebeurt.
  De tandwielen met 'echte' tanden en dubbele rubbers van Wim gaan ook niet zo lang mee, maar lopen wel super licht en absoluut geruisloos. Met de nieuwste deelbare as een fluitje van een cent om de rubbers te wisselen. Echt een investering om te overwegen.
  Die stilte in de fiets tovert nog steeds elke keer een glimlach op mijn gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op dit wieltje zitten geen tanden en is maar 50 mm groot met in het midden een rubberring , de tandwielen van Wim zijn 64 mm en die passen niet in de Mango+.
   Het was inderdaad gelijk een stuk stiller ,theo

   Verwijderen