zondag 7 oktober 2012

Herfsttreffen 2012 in Huizen geslaagd

Vrijdagochtend beon de dag met regen en het bleef maar doorgaan , ik zag het weekendje in Huizen niet zitten mede door de pijntjes in de enkel en achillespees door de uitputtende rit van Donderdag wilde ik eigenlijk pas zaterdag gaan . Maar gelukkig werd het rond 13:00 droog en besloot ik toch maar de fiets vol te gooien met wat kleren en slaapspullen en om 14:30 ben ik rustig aan richting herfsttreffen gefietst. De routeplanner van de fietsersbond had voor mij een route berekend en na Muiderberg ben ik die gaan volgen en het laatste stuk was toch weer anders als voorgaande jaren. Op de camping aangekomen was het groepsgebouw nog niet open maar er waren wel al een paar mensen uit Eindhoven aangekomen en dus werd het gelijk al gezellig. Na de fiets leeggemaakt te hebben wat boodschappen in het dorp gedaan en s,avonds de barbeque aan en lekker vlees gegeten met z,n allen , daarna gezellig met een breezertje in het groepsgebouw en tegen 23:30 ben ik gaan slapen. De hele nacht en ochtend regende het dus werd de toertocht een uurtje uitgesteld omdat het dan vlgs buienradar droog zou worden, er reden een stuk of 15 open ligfietsers mee en dan is het niet zo lekker om gelijk al nat te worden. Er waren ook nog 2 ligfietsers uit zuid Afrika voor het weekend , zij waren op vakantie in Engeland en speciaal voor de rit en het treffen naar Huizen gekomen. De tocht zelf was ongeveer 70 Km en voerde door de Flevopolder langs Zeewolde en de Eemhof en het Gooimeer zo weer naar Huizen , erg leuk om te fietsen,afwisselend bos en polder,mooi weer en een leuke gezellige groep. Op de helft van de tocht nog ergens geluncht met 2 ambachtelijke kroketten en bruin brood , wat er ambachtelijk aan de kroketten was weet ik niet maar ze zijn naar binnen gegaan. Na de middag was er natuurlijk het gezamenlijke eten maken en verorberen , deze keer super verzorgd door Bert en Leonie , een indische rijsttafel voor 35 mensen en nog heerlijk ook , 2 keer opgeschept. Na het eten de gezamenlijke afwas en het gezellig kletsen tot in de late uurtjes. Zondagochtend rond 09:00 op en begonnen met ontbijten en daarna de boel inpakken en alles opruimen en rustig weer op weg naar huis met deze keer 2 ligfietsers naast me. In Muiden bij Ome Ko nog even koffie met appelgebak en daarna weer verder naar huis. Weer 170 km gefietst dit weekend , totaalstand van de Mango+ is nu 8540 Km.

7 opmerkingen:

 1. He Gerrit, lekker bezig de laatste paar dagen!!! Voor je het weet zit je op 10.000km, nog 3km en ik zit op de 25.000km:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi gerrit
  leuke foto's , jammer dat ik het niet gered heb
  ik was vrijdag wel vertrokken maar het was geen doen

  groeten, andre

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de groeten andre, het is voor jou wel een stukkie verder dan voor mij dus ik geef je gelijk. In de ochtend was het slecht maar ik ben pas om 14:30 gaan fietsen en toen was het droog en de wind redelijk aan het liggen gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Dacht al te zien op de foto dat jij er ook was! Helaas had ik weekenddienst anders had ik ook een poging ondernomen...

   Volgend jaar???

   Verwijderen
  2. Ik ga ook zeker volgend jaar weer , en anders zien we elkaar weer s in dronten

   Verwijderen