vrijdag 22 februari 2013

Rondje Hoorn

Vanochtend om 05:15 in de fiets gekropen en om even voor 06:00 uur aangekomen op het werk , tot 14:30 heerlijk gewerkt en om 14:45 in de fiets gestapt op weg naar Hoorn , Piet Kunis had voor mij een paar draairaampjes gemaakt voor in de sinnerkap , met de kap en de Kojaks was ik in staat om tegenwind 30/32 per uur te rijden en om 16:15 zat ik aan de thee bij piet terwijl deze de raampjes aan het monteren was. Om 16:50 vertrokken richting zaandam om een paar km voor Oosthuizen m,n jas kwijt te zijn en te denken dat deze nog bij piet ligt, dus omgekeerd en gebeld met piet of hij m,n jasje ergens zag maar hij bleek toch achter in de mango te liggen dus maar weer omgekeerd. Tijdens deze schijnbewegingen nog een velo tegen gekomen , geen idee wie of wat , het ging zo hard , weet alleen dat hij led lampjes voorop had zitten. De Oostdijk na Oosthuizen vloog onder de wielen door en Purmerend was ik ook zo voorbij , alleen die zuiderweg , wat een vervelend lang eentonig stuk blijft dat. Om 18:05 weer thuis aangekomen en na een douche een heerlijke maaltijd van m,n vrouwtje gekregen. De raampjes maakten een groot verschil met de heenreis , toen had ik nog last van de koude wind tegen m,n oren maar met de raampjes totaal geen last. Max snelheid 46 km /uur . 85 km gereden vandaag.

6 opmerkingen:

 1. Tja, eerlijk gezegd vond ik het idee van de zijraampjes iets overdreven. Maar vandaag was het wel een genot geweest. Op sommige stukken toch een serieus koude kop gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik rijd iedere dag en de laatste weken met steeds die koude wind had ik soms s,avonds een hele stijve zere nek ondanks de buff en nu is dat over .
   en van extra beslaan heb ik ook geen last gehad dus de ventilatie blijft goed.

   Verwijderen
 2. Hoi Gerrit, De Zuiderweg is toch heerlijk om te rijden. Zes kilometer recht toe recht aan. Daar klaagt een velomobilist toch niet over. Mooie boerderijen, bomen langs de weg, mij hoor je niet klagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind m saai Wilco , ben er al zo vaak overheen gereden , de Oostdijk van de beemster rijd ik ook vaak en die is ook lang en recht maar toch weer anders en niet saai.

   Verwijderen
 3. Hoi Gerrit
  Een velomobiel met led lampjes voorop?, dat zou bijna iedereen kunnen zijn want wie heeft die niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoel zo een rijtje lampjes onder elkaar die je bij veel auto,s ziet

   Verwijderen