vrijdag 20 september 2013

Tourkap voor de Xs

Gisteren naar Stadskanaal gereden om de tourkap op te halen , nu is dat niet zo ver als het lijkt want ik was toch al in de buurt , we hadden een midweekje in Borger om onszelf te verwennen. Bij Sinner hartelijk ontvangen en een babbel met Harry gemaakt en na ontvangst van de kap en 2 Marathon plus bandjes zijn we naar huis gereden want het werk gaat ook gewoon door . Vanochtend dus met de kap erop naar het werk , helaas regende het niet hard maar het rijden er mee was een genot. Wat gelijk opviel was het verschil met de Mango+ , in de mango met de kap erop was het nogal lawaaierig maar met de Xs is het gewoon net zo stil als zonder kap. Vanmiddag ook helaas geen regen maar met 40 tegen de wind in was niet moeilijk en redelijk vol te houden. De onderkant van de kap is voorzien van een soort tochtstrip van rubber ofzo waardoor de kap een tiende mm hoger op de rand ligt maar wel weer beter afsluit en zachter op de rand rust , dit is anders dan bij de vorige uitvoering van de sinner tourkap , ik weet niet of dit alleen voor de xs kappen zo gemaakt word of voor alle modellen. Ook is de kap langs de vizierrand versterkt met extra plakjes vezels . maar goed , de foto,s spreken voor zich.

13 opmerkingen:

 1. gaaf man, lijkt nu wel een "ruimtevoertuig". Zit je lekker droog als het regent

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit Gerrit, ben ook "in de markt" voor zo'n kap. Wat was de levertijd??
  Nu de binnen zijde nog even wit spuiten/schilderen, scheelt een bak licht binnen. Ook een prachtig geheel met je fiets! heel mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De levertijd was vlgs mij een week of 6 , Willem maar dat veranderd met de week dus een belletje geeft je snel de actuele levertijd.
   Met de mango had ik toen mazzel dat ze er 1 op voorraad hadden.

   Verwijderen
 3. Mooi hoor. Zijn er nu ook zijruitjes gemonteerd, ik zie daar ook een rubber rand ?

  Dat ook deze kap steeds iets evolueerd is duidelijk zichtbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor , nog geen zijruitjes maar wel een zachte rand als bescherming tegen de carbon rand.

   Verwijderen
  2. en als ik het goed zie op de foto zit het randje al los , even vastlijmen maar.

   Verwijderen
 4. Helaas zijn de foto,s niet zo goed gelukt , zal wel door het vocht in de lucht komen , op de tweede foto zit een hele vochtige waas om de fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geheel zo Gerrit! Maakt je fiets echt af zo!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er is inderdaad altijd een geleidelijke evolutie gaande. De Sinner kap is nu stil op alle velomobielen. Kwestie van een andere afwerkrand met luchtkussentje in het rubber. Ik heb zelf in plaats van het rubber zachte klittenband rondom geplakt. Dat is lichter, de kap ligt iets dieper in de rand (aerodynamischer denk ik) en het is ook stil.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Af fabriek hebben alle Sinner kappen die nieuwe rubber afwerkrand met luchtkussen. Dat voorkomt gepiep bij regen en voorkomt schade aan de gelcoat van de velomobiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Gerrit, ziet er cool uit. Het eerste jaar heb ik steeds gezegd: ik hoef geen kap, maar langzamerhand begint het ook te kriebele

  BeantwoordenVerwijderen