zondag 27 oktober 2013

IJsselmeerronde

Gisteren was dan de dag aangebroken dat "het" zou plaatsvinden , het was nog even spannend of het weer mee zou werken en ik was nog even onzeker of ik het wel zou halen want mijn grootste afstand was tot nu toe maar 200Km , wel had ik tijdens rondje Belgie/Duitsland een dag in de heuvels meegemaakt van 12 uur fietsen en dat geeft dan weer wat vertrouwen. Om half acht in de morgen heb ik Marcel ontmoet op de Zuiderweg in de Wijdewormer en zijn we samen naar Purmerend gefietst om de rest van de groep op te pikken ,zij stonden al op ons te wachten en hadden de eerste 30 Km vanaf Weesp door het windje mee sneller dan verwacht afgelegd.Na even wat gepraat en geknuffeld te hebben zijn we op weg naar Hoorn gegaan om daar Arnold op te pikken en aldaar koffie te drinken.
klaarmaken voor de resterende 250km
De stemming zat er goed in en voortvarend gingen we op weg naar de Afsluitdijk , met windje mee haalden we gemakkelijk de 40 km/uur maar op advies van roedelleidster Elmi hebben we de snelheid wat lager gezet want anders zouden de wat onervaren lange afstandrijders het niet halen en de bedoeling was toch dat we allemaal zouden finishen .
Op de Afsluitdijk moesten Marcel en Rob toch even knallen en niet veel later gingen Victor en Arnold er ook achteraan. 
Ik bleef op m,n gemak bij Elmi en die gaf even later aan dat ze niet lekker werd , zij had erg veel last van haar buik en maag en tijdens de stop aan het einde van de dijk moest zij ook de fiets uit om te proberen wat kwijt te raken , dit lukte niet erg en bij het eerstvolgende dorp hebben we gelijk een wc opgezocht , Bij een bejaardentehuis is zij naar binnen gegaan en wij hebben rustig gewacht tot ze weer terug kwam , helaas voor Elmi bleef de misselijkheid tot aan Lemmer duren en hebben wij onze snelheid voor haar aangepast .
Het sluisgebouw van meneer Lely

Net voor de Afsluitdijk

Bijna aan het einde

De brug is dicht even wat langzamer
 In de buurt van Lemmer had ik even niet in de gaten dat we al bijna bij het lunchpunt waren en zat nog lekker broodjes en dadels te eten toen het Restaurant al opdook  dus veel honger had ik niet , toch maar een Boerenschnitzel besteld en niet op gekregen .
Dit restaurant is aardig goed op kleine groepen ingesteld want de maaltijden stonden na bestelling aardig snel op tafel soms zit je een eeuwigheid te wachten op het eten maar dat was hier dus niet zo.
Helaas was de menukaart veranderd en konden sommigen hun favoriete gerecht (Black Anges) niet bestellen maar een andere keuze was snel gemaakt.
mooie vergezichten

Netjes achterelkaar


Achtervolgd door een ????

Gezellig naast elkaar in Lemmer

Even wat koolhydraatjes bijtanken
Na de lunch rond vieren weer op pad en al snel zaten we weer in de Flevopolder , In Urk nog even wat snufjes opgehaald (lol) , Na Urk reden we nog twee Orca velomobielen achterop , dit bleek de ouders van de bouwers van de Orca te zijn die op familiebezoek waren geweest we haalden deze twee makkelijk in maar bij de beklimming van de Ketelbrug werden wij met groot snelheidsverschil door hun weer ingehaald want het bleken namelijk E-Orca,s te zijn (de valsspelers)  de Ketelbrug heb ik met de auto  heel vaak genomen niet wetende dat dit de ketelbrug was die ik dan overging maar deze keer heb ik hem bewust meegemaakt .
Na de afdaling besloot Arnold om af te slaan richting Lelystad en via de Houtribdijk naar Hoorn te fietsen anders was hij pas tegen twaalfen thuis geweest vermoed ik.

Lange wegen en prachtige vergezichten

Bijna weer thuis ?

Hier reden we 2 E-orca,s achterop

Bekende kunstwerk bij de Ketelbrug

De schemering komt eraan
Na het intreden van de schemering begon het al snel donker te worden en reden wij over de pikdonkere Knarweg door Biddinghuizen en langs Dronten , in de polder tussen Dronten en Lelystad werden we nog getrakteerd op een prachtige vallende ster die in zijn vlucht zichtbaar in delen afstierf en al gauw bereikten wij de brug bij Muiderberg alwaar we nog even op een omleiding getrakteerd werden en na Muiden namen we afscheid van Elmi,Rob en Victor en reed ik samen met Marcel naar Zaandam en was ik om 23:00 ,oude tijd, weer thuis.
Het rondje van bijna 300Km

De statistiekenAangezien ik de GPS later aan zet en wat eerder uit ontbreken er een paar km op de teller , het totale rondje was voor mij 293 Km en na een nacht slapen voel ik mij als herboren , wel met een aspirine in m,n lijf en de knieen vol met Midalgan  maar vastbesloten om een keer een 400 Km rondje te doen volgend jaar.

Hier is de Link naar een vreselijk te gek filmpje gemaakt door sportieve Marcel B
en Hier de Link naar het verslag van toppertje Elmi12 opmerkingen:

 1. Hoi Gerrit, mooi rondje maar zo laat nog langs de weg is niet mijn liefste bezigheid, volgende keer voor 300 km op tijd weg en ietsje minder schaften, banaan en broodje onderweg consumeren en doortrappen. Toch knap deze rit gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk om de zon op te zien komen en weer onder te zien gaan ,Pe'

   Verwijderen
 2. Hallo Gerrit,

  Proficiat met je eerste 300 km rit! Mooie ronde, net als ik bij Marcel al opmerkte, ik weet niet of ik dit zelf zou kunnen, 220 km is mijn max. afstand, op de racefiets dan wel. (toertocht Odda-Bø 2011)
  Heb van jullie foto's genoten, het filmpje moet ik nog bekijken als ik thuis ben, gaat niet op het werk.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bij mijn laatste 200 was ik ook kapot adri , maar als je niet gaat racen is het makkelijk te doen , ik begrijp nu ook de drive van de lange afstandfietser een beetje.

   Verwijderen
 3. Helemaal leuk Gerrit, heb er spijt van niet meegegaan te zijn. Volgende keer verzin ik een route, ik den zo eind maart, begin april.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat ik niet mee kon, volgende keer ms. eerder bekendmaken...prachtige rit hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben trots op je gerrit je hebt het echt goed gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi, mooie route lijkt mij onvoorstebaar 300 kilometer op een dag. Ik heb sinds een maand een quest vooral voor woonwerk verkeer.
  Gr, John

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi John , als je deze rit 3 jaar geleden aan mij voorgesteld had dan had ik gezegd dat je gek was maar als je regelmatig 100 km ritten fietst en rustig aan doet dan gaat het wel.Ik ben hiervoor gaan "trainen" door m;n woon/werk ritten steeds langer te maken.
   Maar let op , het kan een jaar duren voor je aan je Quest gewend ben dus pas op voor overbelasting.

   Verwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi naamgenoot,
  Wauw 293km. En leuk om Lemmer zo op de foto te zien; daarom kom ik doorgaans alleen via het water (met de boot). 't Is dat ik een berggeit ben, maar anders zou ik bijna de verleiding van de aanschaf van een velomobiel niet kunnen weerstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik hoor ger het nog roepen... "rot dingen, klankkasten nee ik wil gene velomobiel".. en kijk nu... dus begin er niet aan:P voor dat je het weet...

   Verwijderen