vrijdag 29 november 2013

Met geknepen billen

Vanochtend rond 05:00 was het prima weer om te fietsen en toen ik rond 13:00 naar buiten keek leek er ook niks aan de hand , alleen wat regen en een beetje wind en dus besloot ik om 15:00 met een omweg langs het NH-Kanaal naar huis te gaan .
Fout,fout,fout , ik zag het al toen ik Het schouw aan de overkant zag en naar de windmolen aan mijn kant van de weg keek , deze draaide op volle toeren en de wind stond haaks op het kanaal .
De wind trok aan de fiets en de kap , ik moest continu tegensturen om niet in het kanaal te belanden en bedacht me om bij de eerste gelegenheid linksaf te gaan en dan met tegenwind richting Landsmeer te rijden maar de wind zwakte iets af of mijn rijrichting veranderde iets en ik besloot toch maar om niet de slechte klinkerweg links te nemen en langs het kanaal te blijven rijden maar toen veranderde m,n rijrichting weer wat en kreeg ik de wind weer dwars op de fiets en dacht ik , was ik nu toch maar ,  afijn met geknepen billen de eerstvolgende gelegenheid toch maar links tegenwind gegaan richting Purmerland en uiteindelijk heel aangekomen bij de zuiderweg en daar kreeg ik de wind schuin van voren en moest ik weer 8 km tegen sturen , op het fietspad langs de A8 nog een hagelbui en toen was ik toch nog heelhuids thuis gekomen .
Moet toch maar stormstrips voor m,n Kerst vragen ipv een ipad mini.

Maarja , dit is toch nog beter afgelopen dan het ongeluk met de Xs van Quesjer want deze ligt aan de voorkant in elkaar door een aanrijding met een auto , beetje zelfde ongeluk als met de Quest van Willem alleen op een hele andere plek .

vandaag weer 40 km ww gereden.

4 opmerkingen:

 1. Ja Gerrit, wind is niet altijd je vriend, zeker niet in een velomobiel. Ik moest woensdag ook afzien van een ritje, het waaide ook veel te hard.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oeiiii... de komkommer had een vrije dag vandaag!

  de Philipstoren in Amsterdam-oost is ook zo leuk met de harde wind...
  en die flats achter jou ook

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen last van de wind.....alleen hagel en dat viel mee door de "illegale"tourkap ik heb wel meerdere dagen met windkracht 9 gereden ook geen pretje maar moest toch naar huis anders komt er helemaal een bedje op mijn werk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gerrit,

  Als je je billen ritmisch, en in serie van 5 x 20 flink samenknijpt zou je het nog als een training kunnen zien... Goeie oefening voor een strak kontje (hoewel de meeste Veloteurs dat toch wel hebben...)

  BeantwoordenVerwijderen