dinsdag 24 juni 2014

Een Fietsdag

Maar dan niet de hele dag fietsen , ook verzorging hoort er bij.

Na de Denemarkentour van 2200Km schreeuwde de fiets om onderhoud alleen moest dat nog even wachten want er moest ook nog 7 dagen woon/werk gedaan worden dus vandaag op mn verjaardag had ik de kans.
Dus vanochtend de ketting schoongemaakt en alle schakels een druppeltje olie gegeven , de vering van een paar druppeltjes olie voorzien en de fiets een beetje schoongemaakt.
Ook nog de velomobieltasjes leeggehaald en ontdaan van niet w/w verkeer noodzakelijke dingen.
Na al dit geknuffel aan de fiets stond hij te springen om een ritje dus maar even omgekleed en een krentebol en wat drinken gepakt en samen op pad.
Vlakbij Purmerend kom ik erachter dat de GPS er niet inzit en ik het ritje dus niet kon tracken voor jullie maar gelukkig had ik wel de telefoon bij me met Strava erop en dus deze maar gestart.
Na Purmerend de Oostdijk op en richting Hoorn gefietst , op de provinciale weg kwam ik nog een ligfietster tegen en net voor Hoorn ben ik richting Ijsselmeerdijk gereden en de richting van Amsterdam op gegaan .
Op de dijk was het rustig dus de snelheid kon erop , met een gangetje van 41/42 nog een paar racefietsers ingehaald , die mannen weten niet wat er gebeurde zo snel ging het.
Net voor Edam afgezwaaid richting Jaagweg omdat ik geen zin had aan al die toeristen die over de dijk zwalken en via Broek in Waterland naar Amsterdam Noord gereden en zo weer naar Zaandam.
Zoals jullie kunnen zien op het kaartje is het opnemen pas gestart net voor Purmerend dus er komt nog een kilometer of 9 bij de ritgegevens dus in totaal 72,5 km gereden.
Het gereden rondje

De statisstieken

3 opmerkingen:

 1. Proficiat met je verjaardag Gerrit! Altijd lekker na onderhoud even de fiets "uitlaten", vind ik ook!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een Max van 89 km p/u, niet slecht! Volgende keer even langer volhouden, ben je binnen het uur weer thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was het maar waar wilco , maar helaas is strava of de gps van de phone niet zo betrouwbaar wat max snelheden betreft.
   vlgs strava heb ik al eens over de 100 gereden.

   Verwijderen