dinsdag 3 februari 2015

Nog steeds detectie probleempjes

Bij de bouwmarkt heb ik 6 meter installatiedraad gehaald ,diameter 1,5mm, en dat van zijn mantel ontdaan.
Vanochtend eerst geprobeerd bij de speeddeur of dat werkte en na 2 keer proberen had ik de plek te pakken en ging de deur open , daarna nog eens aan de buitenkant geprobeerd en ook daar ging de deur spontaan open , toen nog eens binnen om te kijken of de eerste keer geen toevalstreffer was en hoppa de speeddeur ging open .
De fiets op zn kant gelegd en een paar lussen koperdraad op de kettinggoot geplakt ,dat is het laagste punt , ook om de voetgaten een lus gelegd en toen proberen maar .
Helaas , het openen van de binnendeur werkt nog steeds niet , buiten gaat prima , dat ging eigenlijk al goed maar binnen nog steeds niet.
Volgens de installateur kan het zijn dat binnen de lus dieper ligt dan buiten en dan zal de lus misschien wat gevoeliger afgesteld moeten worden en die opdracht moet door de VVE van het complex gegeven worden dus gaan we maar eens kijken wie er in die VVE zitten en of zij daar toe bereid zijn.
Ik kan nog een soort sleepje maken zodat het koperdraad dichter bij de grond is maar dat blijft dan weer overal aan haken en werkt dus ook niet.
Misschien toch een alleweder oud model kopen.

Groetjes.

6 opmerkingen:

 1. Beste Gerrit,

  Op de kruisingen van de detectie lussen verstoor je de inductie het meest met je koperdraad. De plaats waar je met je vm gaat staan is dus ook van invloed. Probeer maar eens. Bij mij maakt heel veel verschil. Zonder koperdraad, dat wel.

  Groet,

  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De isolatie verwijderen heeft niet zo veel zin, behalve aan de uiteinden van de lus, die moeten contact maken. Je zou misschien ook grote oppervlakken aluminiumfolie aan de onderkant kunnen plakken, dat werkt waarschijnlijk beter.

  Groet, Reinier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reinier , Na jouw tip heb ik gister een stuk alufolie over het voetengat gelegd en de deur geprobeerd , hij ging gewoon in 1 keer open.
   Dus heb nu een paar stukken dun Aluminium van mn werk meegenomen en daar ga ik het nog eens mee proberen , dat lijkt me sterker dan alufolie. Bedankt je bent een kanjer.

   Verwijderen
  2. Hee Gerrit, die aluminiumfolietip had ik ook al geopperd op je post ' schuimkap gelukt' op 1 februari

   Verwijderen
 3. Had je dat niet eerder kunnen zeggen :-) , nu heb ik twee zere duimen .
  Ik ga het koperdraad er maar weer afhalen want dat heeft weinig effect.
  Dan maar de Alufolie proberen , niet geschoten is altijd mis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gerrit

  Daar heb je geen oud model voor nodig
  Onder de A6 zat ook een grote plaat aluminium en een berg popnagels

  Groeten, Andre

  BeantwoordenVerwijderen