donderdag 29 december 2011

Oliebollentocht 2011 en jaarstand


We hebben een beetje een vast clubje velomobilisten wat vaak gezamenlijk gaat rijden, en deze keer moesten we naar Schermerhorn voor de Oliebollentocht.
het rijden ging op dinsdag al van start richting De schellingwoudebrug om een paar velomobilisten uit andere plaatsen op te halen voor een gezamenlijke overnachting in Purmerend bij 1 van de rijders.
Net 2 kilometer voordat we het slaaphuis zouden bereiken ging de versnellingsnaaf van een Sunrider stuk en deze is niet zo maar te vervangen dus mocht de rijder de laatste 2 kilometer zijn fiets duwen en zijn fiets op laten halen door zijn vader en kon dus de tocht niet meer mee rijden.
na een gezellige en gezamenlijke maaltijd , kip met stokbrood en sla , volgde een leuke avond en voor mij een slechte slaapnacht op een 1 cm dik matje .
Maar s,ochtends een lekker ontbijt en je bent weer top , Met z,n allen rond 09:00 uur vertrokken richting de sporthal in Schermerhorn alwaar de tocht zou starten.
Na de inschrijving weer vele bekenden gezien en gesproken en om 11:15 mochten wij starten , Het tempo lag gelijk goed hoog , zo hoog dat we moesten lossen en de voorste rijders kwijt raakten , maar deze hebben we later wel weer ingehaald.
De pauze was in Hotel De Rijper Eilanden , een prachtige lokatie met diverse museumstukken van oude koekblikken tot oude Meccano treinen en de appeltaart smaakte ook heerlijk.
Na de pauze bleef de groep redelijk bij elkaar en was er regelmatig een kilometer lang lint van velomobielen te zien , een prachtig gezicht zo door die oeroude polders.
Aan het einde was er nog de recordpoging van langste stoet velomobielen en snert en natuurlijk oliebollen op het eindpunt van de tocht.
De Recordpoging is wel gelukt met 151 velo,s denk ik , tevens was RTVNoord holland en Omroep Max aanwezig voor het intervieuwen van de oudste deelnemer (75 jaar) .
Na een gezellig samenzijn ben ik rond een uur of vier gezellig met Elmi richting Purmerend gefietst en daar ging Elmi richting Weesp en ik door naar Zaandam.
Hier nog een linkje naar het filmpje van RTV-Noord Holland

Natuurlijk moet er een dankwoord uitgaan naar Rob en Marjolein voor de slaapplek, het heerlijke eten en de Gezelligheid , verder nog een dankwoord voor de Organisatoren en vrijwilligers voor het organiseren van de tocht .
De foto,s heb ik weer moeten lenen want m,n oplaadbare batterijen van m,n fototoestel bleken na 1 foto al dood te zijn .
Waarschijlijk te vaak opgeladen,helaas.
De foto met het lange lint velo,s komt van W.Schermer en de andere 2 weet ik niet meer waar ik die vandaan heb , sorry voor het gebruik van de foto,s.
nogmaals iedereen bedankt voor de gezellige en goed georganiseerde rit.

Jaarstand 6365 kilometer gereden dit jaar waarvan 2909 met de Sinner Mango+ vanaf de aanschaf 1 september.

Iedereen een goed uiteinde en begin toegewenst , en voorzichtig met vuurwerk aub.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Gerrit,

  Ik heb je gisteren een paar keer voorbij zien komen maar ik was niet in de gelegenheid om je even een hand te komen geven. Volgende keer beter.

  Groetjes,

  Robert-Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ken ik en is mij ook overkomen , ik had er ook een paar in mijn hoofd die ik wilde ontmoeten maar wel een paar andere onbekenden gesproken.
  Was een gezellige dag , en geweldig om zo veel velo,s bij elkaar te zien.
  vlg keer beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Gerrit,
  Tot mijn verrassing zie ik een door mij genomen foto op jouw blog. Je zegt dat je ze hebt moeten lenen. Dat is niet zo, dit is stelen.
  Vrijwel iedereen die een foto van mij wil gebruiken, mits niet commercieel gebruikt, krijgt na een mailtje, toestemming om deze te gebruiken. Wel stel ik bronvermelding op prijs. Niets van dit alles op jouw blog.
  Ik ga er van uit dat je met deze goede afspraken over het gebruik van andermans materiaal niet op de hoogte bent. Nu dus wel :).
  Gaat heen en zondigt niet meer.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee Gerrit,

  ik heb datzelfde meegemaakt, dat je denkt met wat mensen kennis te maken en ze dan mist, en ik denk dat heel veel van ons dat herkennen. Volgende keer naambordjes op of een plaatje van je blog, dan is ieder wat herkenbaarder. of zoals Quesjer, met een heel herkenbare trui...

  groetjes Cor

  BeantwoordenVerwijderen