vrijdag 11 mei 2012

Iedere dag is anders

Na het glorieuze moment van het behalen van de 5000 km precies op het moment dat ik het parkeer terrein van mijn werk opreed moet daar natuurlijk wat tegenover staan. Gisteravond toen ik de vlinderbrug afreed met 45 km/uur en daarna met 35 over straat poelenburg reed kwam er een ratelend geluid uit het binnenste van de Mango en na een 100 meter wilden de pedalen ook niet meer rond gaan , en aangezien ik geen zin had om in het donker te kijken wat er aan de hand was ben ik de laatste kilometer maar verder gaan lopen met de Mango aan de hand , gelukkig rijd het dan net zo licht als normaal . Vanochtend gekeken wat er aan de hand was , De ketting was er weer eens van voren afgelopen en zat van achteren helemaal vast in de derailleur na een half uur had ik de ketting weer los en om de tandbladen , na wat stelwerk een flinke testrit gemaakt en onderweg nog wat bijgesteld. Na de reparatie van de Mango in Dronten zei allert tegen mij dat hij ook de versnelling wat bijgesteld had en sinds die tijd is de ketting er al een paar keer afgelopen , 1 maal gelijk op de terugrit na de reparatie , een keer tussendoor en nu weer , van de week nog maar eens naar laten kijken door de plaatselijke fietsenboer waar ik met m,n Fujin ook altijd kwam. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de ketting wat slap hangt/ligt maar ik durf m zelf niet in te korten dus dat laat ik maar even doen. Voor nu rijd hij weer en voor de 4 dagen rit volgende week moet het wel goed zijn . groeten

2 opmerkingen:

 1. Gerrit,
  gewoon doen man.....
  zoek even op het blog van WS hoe de 'kooi' van de achter derailleur moet staan en haal er schakels tussen uit. Zolang maar niet 'groot-voor' en 'groot-achter' schakelt, kan er niks fout gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch moet groot voor en groot achter wel te schakelen zijn. Als dat niet kan en je schakelt het per ongeluk een keer, dan verniel je de boel.
  Als je groot voor en groot achter geschakeld staat, moet de kooi van de derailleur bijna horizontaal naar voren staan. Staat de kooi naar beneden, dan is de ketting te lang.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen