donderdag 27 september 2012

Ris en geVist

Vanmiddag eerder van huis gegaan om via Purmerend naar m,n werk in Amsterdam te gaan , het was tenslotte prima veloweer. Aangekomen op de Zuiderweg in Wijdewormer zag ik een eind voor me een racefietser van de plaatselijke toerclub Le Champion in zijn rode outfit rijden en meteen kwam het racefietsinhaalsyndroom (RIS) spontaan bij me opzetten. op dat moment reed ik 30/32 km/uur en versnelde ik naar 38 km/uur om na een paar km met deze snelheid de racefietser in te halen. Ik hield die bijna 40 km/uur aardig vol en zag de fietser dus ook kleiner worden in m,n spiegels , hij kwam niet mee en deed zelfs geen moeite om bij te komen dacht ik. Na weer 2 km ging ik een geparkeerde auto voorbij , nog steeds met die 38 km/uur en zag deze auto in m,n spiegels optrekken en achter mij aan komen . Na een paar minuten bleef de auto maar achter mij en ik vroeg mij al af waarom , ik kon niet meer naar rechts want dan zou ik in de berm raken dus hij kon er makkelijk langs . Na weer een paar minuten kwam de auto eindelijk voorbij en ik keek naar links en zag gelijk ook iets roods in mijn gezichtsveld , dit bleek de racefietser te zijn die stiekem achter de auto aangegaan was en van de zuiging van de auto gebruik maakte om mij met een redelijk snelheidsverschil voorbij te gaan en voor te blijven. Helaas moesten we aan het eind van de zuiderweg een weg oversteken en een scherpe bocht maken en dus had de racefietser het voordeel van de snellere bocht en heb ik m niet meer in kunnen halen. Ook langs het Noordhollandskanaal kreeg ik de kans niet meer door de omleidingen die we door moesten (veel bochten en slecht wegdek) en zag ik de fietser in de verte richting weidevenne gaan en moest ik dus verder langs het kanaal naar Amsterdam. Voor de rest van de rit weinig meegemaakt of het moeten die 2 hoge bruggetjes zijn waar je het verkeer van de andere kant niet aan ziet komen , dat blijft lekker spannend. Totaal nu iets van 8100 km met de mango gereden.

6 opmerkingen:

 1. Wat gemeen zeg van die racefietser om aerodynamisch voordeel zo te misbruiken! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die 2 hoge bruggetjes kwam ik van de week ook voor het eerst tegen. ;-) Deze kant van het kanaal fietst een stuk prettiger dan de andere kant trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze kant heeft wel een paar slechte stukken asfalt maar weer geen stoplichten.

   Verwijderen
 3. soms zit het mee en soms tegen ger,

  zie je vanavond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie ook wel eens VISsers langs de Rijn als ik naar mijn werk ligfiets, maar die zitten doodstil naar hun dobber te kijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daarom was ik zo verbaasd , er was totaal geen water i n de buurt !!

  BeantwoordenVerwijderen