vrijdag 26 oktober 2012

Testronde

Vandaag even proberen of de nieuwe afstelling goed is , maar eerst even lopend langs bij m,n zwager , deze had problemen met zijn mailprogamma maar dat was gauw opgelost , het bleek een instellingsfoutje te zijn. Na de thee heb ik broodjes gemaakt en de waterzak voor de helft gevuld met Isostar en alle elektronica in de fiets geladen. (fototoestel,telefoon en de gps) Eenmaal op pad ging het zo lekker , in de Oostzanerpolder zag ik een sperwer boven de weilanden op zoek naar muisjes of andere etenswaar en via Purmerend en de Oostdijk richting Oosthuizen en vandaar richting Hoorn en vandaar naar de Mijzenpolder gereden en via de Oostmijzerdijk naar Schermerhorn , Wat is die polder mooi daar , op een gegeven moment kwam er iets over me van het maakt niet uit waar ik ben , ik fiets heb het warm en eten en drinken bij me wat is het leven mooi , zo lekker stil daar. Na Schermerhorn ben ik richting West-Beemster gefietst en dan ben je al weer snel in Purmerend , even nog een foto maken van de nieuwe skihelling met het fietspad eronderdoor en daarna richting huis. Ohja de fiets , ik kom nog heel af en toe tegen het stuurtje dus het is nog niet helemaal goed , wel spierpijn in m,n kont door de nieuwe afstelling en ik was behoorlijk aan het zweten door m,n verkoudheid maar het ging eigenlijk wel lekker, wel even de knietjes in de gaten houden met de nieuwe afstelling. 72 Km gefietst.

5 opmerkingen:

 1. als je mee rijd zondag: neem de pont van half acht... elmi gat ff de accu aansluiting veranderen voor me... tempo zal niet heel erg hoog liggen en her en der vast wel ff een pauze.... zal leuk zijn als je mee rijd ger...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Skihelling? Is dat een voetgangersbrug of zo? Lachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja een voetgangersbrug en de fietsers mogen eronderdoor , als ik voetganger was nam ik het fietspad. Lol

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Gerrit,

  Ik las op een ander blog dat je al 9000km met de GreenGuard hebt gereden en 1x lek. Hoe was de grip van deze band en de rolweerstand? Is deze band met een andere band te vergelijken?

  Alvast bedankt, Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Wim , die ene keer lek was al na 100 Km , Qua grip is deze band net zo goed als de plus versie , de plus versie heb ik een 5 tal winters op de fujin mee gewoonwerkt. (28 km per dag)
   In alle eerlijkheid moet ik wel zeggen dat 1 van de 2 voorbanden bij 8000 km vervangen is ivm slijtageplek en bultje op de wang (banden omgewisseld van L naar R) maar daar heb jij op de roeier geen last van.
   De rolweerstand is gevoelsmatig minder dan die van de Plus versie maar vlgs kenners veel slechter dan bv Kojaks (geen ervaring want deze banden vanaf het begin op de Mango)
   Ik pomp ze wel bijna 1 bar harder op dan de max aanduiding op de band dus wel wat minder comfort.
   we hebben het hier over de 47 mm versie op een 25 mm velg en ik ga er deze winter nog gewoon mee doorrijden want het profiel van de ene "oude band" ziet er nog perfect uit , recentelijk is de 54 mm PM achterband ook vervangen voor een 47 mm Marathon Greenguard en hopelijk gaat die ook deze winter mee.
   Nu met het natte weer en bladeren op de weg wel een keer een klein slippertje in de bocht gehad met 30 km/uur , dus voortaan in de winter iets minder hard eringaan.
   Volgende zomer ga ik de kojaks proberen dus heb dan meer info over rolweerstand.
   Met omleggen na het ene lek en de ene vervanging totaal geen problemen dus voor mij is dit een prima band.

   Verwijderen