dinsdag 4 december 2012

Checkup voor mezelf en nieuwe fietsschoenen. (update)

Vandaag was de grote dag van mijn BHV Keuring , om 09:00 moest ik aan de provinciale weg zijn , helaas geen fatsoenlijke parkeerplekken voor fietsers daar vlak bij het station .Maar wel een mooi Fietspakhuis in de stad dat om 08:30 open gaat. Dus in de stad geparkeerd , overdekt , bewaakt en gratis (zal niet lang duren). met een minuut of 5 lopen was ik op de plek van bestemming en na een kopje thee kon de keuring beginnen . Plasje goed , Ja hoor Cholestrol en suiker goed. HB waardes prima . Ogen en oren wat minder , bril vergeten. (stom he) Longinhoud wat minder maar vlgs de dokter komt dat door mijn tengere lijf,het zal wel . En dan het fietsen , ging verbazend genoeg prima , is toch maar weer vreemd zo een ding met die trappers zo laag en een klein zitje om op te zitten. Ik heb nog gevraagd hoeveel ik getrapt heb en dat bleek 255 Watt te zijn maar vlgs de dokter moet je dit niet vergelijken met anderen want iemand die dikker is moet meer trappen had ie het over , voor mijn leeftijd was het prima en binnen 2 minuten was de hartslag weer terug op normaal nivo. Al met Al weer goedgekeurd voor de BHV met ademlucht en een topconditie.(zal wel door het fietsen komen)
Met -5 geen last gehad van koude voeten dus in ieder geval een verbetering ten opzichte van voorgaande jaren. Op de terugweg van het werk even gestopt bij de nieuwe zaak van Beekhoven Bikes in Noord om eens te kijken naar Winterfietsschoenen. Hele mooie gezien van Northwave maar 219,00 euro is toch echt te veel in deze tijd. Dus dan maar Wintersokken van NW gekocht met merinowol erin en gevraagd of ze nog goedkopere schoenen hadden. En jahoor , in de aanbieding een merk wat er mee gestopt is Movecs , in de aanbieding voor 40,00 , dat zijn prijzen naar m,n hart. Nu eens kijken hoelang ze meegaan voor die prijs en hoe warm ze zijn in combinatie met de NW sokken. Heb ze wel lekker ruim genomen kan ik altijd nog een paar extra sokken aan.

3 opmerkingen:

 1. Zien er goed uit die schoenen, laat maar horen of ze ook warmer zijn dan normale schoenen met overtrekken.
  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ervaring met overschoenen heb ik alleen met de open ligfiets , dit heb ik nog niet geprobeerd in de Mango+.
   Overigens kreeg ik met overschoenen aan ook koude voeten , waarschijnlijk omdat de wind toch tegen de spd plaatjes aankomt en zo de kou doorgeeft.
   Met deze schoenen en de wintersokken hoop ik er minder last van te hebben .

   Verwijderen
 2. Ik zou zeggen, voetgaten dicht en een warme kruik voorin de Mango. Geniet van de sneeuw.

  BeantwoordenVerwijderen