zaterdag 8 december 2012

Met -5 naar huis.

Met de nieuwe schoenen en een extra paar sokken was ik gisteravond naar het werk gefietst (de fiets had ik ook mee natuurlijk) Een klein beetje eerder vertrokken maar dat bleek niet nodig te zijn want de gemeentes Zaanstad,Oostzaan en Amsterdam hadden zich behoorlijk uitgesloofd met het sneeuwvrij maken van de wegen en de doorgaande fietspaden , deden ze dat iedere winter maar. Wel de snelheid wat langzamer gehouden ivm de remweg. Vanochtend was het dus -5 en m,n collega,s verklaarden me voor gek dat ik ging fietsen maar hun stonden de voorruiten van hun auto,s te krabben terwijl ik lekker in m,n kacheltje wegfietste. Een paar straten waren niet goed geveegd en daar rammelde de Mango bijna uit elkaar door de keihard geworden sneeuw. Voor de rest ging het prima , wel een paar gladde plekjes maar het is natuurlijk niet voor niks winter. De nieuwe schoenen en de sokken met marinowol deden goed hun werk want ik heb geen last van koude voeten gehad. groetjes.

3 opmerkingen:

 1. Het was hier -12 rond 8 uur.
  Omdat ik een ontstoken kaak heb dacht ik met die kou toch maar de auto te nemen. Na een 1/2 uur klungelen om de deuren los te krijgen, ramen ontdooien en krabben, gaf ik het op. Het wilde niet lukken.
  Bakfiets uit de schuur getrokken, Marloes op de ATB fiets, een klein half uur later stonden we in het dorp voor de boodschappen. Col voor de mond tegen 'intochten'. Een klein beetje koude handen gehad, verder prachtige rit door het mooie witte bos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk is dat Theo , net ook weer lekker in de kou en het zonnetje een uurtje met de hond weg geweest , bekogeld door vallend ijs uit de bomen , geweldig.
   De winter heeft ook wel wat maar niet te lang.

   Verwijderen
 2. Het viel reuze mee met de horrorwintervrijdag. Wel heel blij dat ik die in een velomobiel mocht meemaken, en niet op z'n koude en wankele tweewieler. Brrr ik moet er niet aan denken ;-) Of nog erger in een auto....

  BeantwoordenVerwijderen