dinsdag 15 januari 2013

Tourkap iets aangepast

Om het vizier wat stijver te maken heb ik aan de onderrand 2 u-stripjes gemaakt , van de week maar weer eens proberen , tevens heb ik de bevestigingsschroefjes nog wat strakker gezet zodat hopelijk het vizier op hoogte blijft staan. Als dit niet werkt kan ik altijd nog een pootje aan het vizier maken ala v.o model als ik dit idee van Wim mag gebruiken.
Het blijft een gaaf gezicht zo een mooie kap.

9 opmerkingen:

 1. Misschien ook een ( dikker, groter oppervlak ) samendrukbaar rubber ringetje onder het vizier om het boutje dat het draaipunt vormt.

  Het oppervlak van die rubber ringetjes vormen bij aandraaien van het boutje dan wel zoveel weerstand dat de kap niet zomaar hoger of lager waait.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou de rubber ringetjes niet vervangen! Deze zijn, na veel puzzelwerk gevonden, om het vizier stabiel op zijn plek te houden. Gewoon wat strakker zetten, helpt al.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Gerrit,
  Als je wat stripjes Lexan nodig hebt, wil ik die je met alle plezier toesturen. Ophalen mag natuurlijk ook. Geldt ook voor het goede klittenband en anti-rammel ringen.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 4. deze week lekker warm rijden voor ger, vandaag thuis gebleven?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankje voor het aanbod Wim , ik probeer het eerst zo nog even , mocht het nodig zijn dan geef ik wel een belletje.
  Heb je dat klittenband niet in de webwinkel ?

  Marcel , ik heb mazzel , ik hoef vrijdag er pas weer op uit , dan zijn de wegen weer een beetje schoon en ja kou deert me niet meer met de kap , zelfs de voeten blijven langer warm door de mindere luchtstroom.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Gerrit,
  Prima. Ik heb het klittenband nog niet in de webwinkel. Is eigenlijk wel een goed idee.
  Het aanbrengen van twee Lexan stripjes maakt dat het vizier mooi stil blijft staan, er zijn dan immers vier steunpunten.
  Nogmaals, kom gerust langs. Kun je zien hoe wij het doen en dat maakt de kans op een succesvolle aanpassing alleen maar groter.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik toevallig in Dronten moest zijn nam ik meestal een metertje mee maar ben er helemaal doorheen. Mooi , nog een artikel erbij .

   Verwijderen