dinsdag 9 april 2013

Groot nieuws ??

Ja toch wel een beetje. Deze jongen heeft besloten om zijn Velomobiel te verkopen. Op 2 Maart heeft Elmi haar nieuwe Quest opgehaald en zoals gebruikelijk heeft de zaanse bende haar begeleidt op de heen en terugreis maar wat daar tussenin gebeurde heb ik nooit verteld. Op die dag heb ik een klein ritje gemaakt in een QuestXs en dat beviel goed en om helemaal zeker te zijn ben ik 8 April een grotere rit gaan maken met de Xs , zo ben ik vanuit dronten via Biddinghuizen richting harderwijk gefietst en via een andere route weer terug en was best wel overtuigd van de rijkwaliteiten van de Xs. Bij terugkomst heeft advies van Jos mij het laatste zetje gegeven , Jos rijdt al vanaf het uitkomen van de Xs in de Xs , en heb ik een Quest Xs besteld bij Ymte. De nieuwe fiets zal ongeveer eind juni geleverd worden dus dan verwacht ik de bende weer voor een escorte. Dus nu is Blauwe Mango 295 te koop met al zijn voor,s en tegens , 12000 km op de teller , bijna 2 jaar oud tegen de tijd dat hij weg mag en mijn Sinnerkap heb ik nu natuurlijk ook niets meer aan want die past niet op een Xs , maar daar heb ik waarschijnlijk al een koper voor. Mocht iemand interesse hebben , doe een bod , Ymte heeft ook al een bod gedaan dus wie daar overheen gaat mag m hebben.

22 opmerkingen:

 1. alvast gefeliciteerd met de XS
  Ja, ja, het worden uiteindelijke dure grappen die proefritjes ;-)
  Maar die proefrit op 8 juni is wel heel knap - een soort "back to the future" rit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ben je snel en scherp Marcus , bedankt , gelijk even aangepast , hoe ik aan juni kom weet ik ook niet.

   Verwijderen
  2. daarom rijd ik ook in een Quest ;-)

   Verwijderen
 2. hehe ger gaat eindelijk een echte vm kopen :P grapje
  ja nee topie en tuuurlijk gaat deze zaanse bende je begeleiden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Gerrit,

  Gefeliciteerd jongen. Twee jaar geleden reed je nog op een Challenge Fujin rond en nu al je tweede velomobiel. Steeds weer een sukje sneller. Veel plezier alvast met je nieuwe aanwinst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat duurt nog een paar maandjes gerrit maar alvast bedankt .

   Verwijderen
 4. Dat is mooi Gerrit, gefeliciteerd met je keuze ik heb de XS ook "gepast" kom er wel in maar zowat niet meer uit...bovendien komen in de meest gunstige afstelling mijn knieën tegen de bovenzijde aan; ook ik had er wel zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij fietst super , willem , ik pas ook maar net hoor.

   Verwijderen
 5. Hallo Gerrit,

  Proficiat met je aankoop, en natuurlijk veel succes gewenst ermee! Wat gaf de doorslag eigenlijk? Mijn keuze kwam te liggen tussen Mango en Strada, en omdat de Strada veel minder interieurgeluid had, sloeg de weegschaal naar die kant door.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de tijd dat ik de Mango kocht was de Xs nog niet beschikbaar en ik had geen zin om 3/4 jaar te wachten , de lengte was toen bepalend , mango en xs waren de 2 kortste velo,s.
   Nu gaf de lengte , het geluid en directere aandrijving en wegligging de doorslag.

   Verwijderen
 6. Zo, en hoe gaat je nieuwe blog heten??? Ik hoop stiekem dat het 't eerste weekend juli word dat je 'm kan halen, dan kan ik mee:-) juni zit nu al vol:-O

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik de naam gewoon zo laat , Elmi
   Begin juli komt mij slecht uit want dan zit ik weer vol met werk.

   Verwijderen
 7. Great to read! The XS, is a fantastic bike. I can understand that you couldn't resist! I had the normal Quest for less than a year and when I tried the XS, for a few kilometers, my mind was set. Looking forward to make some rides together.
  Greetings, Clément

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Blijf ik staks de enige mango rijder? Iedereen gaat over op een quest of quest XS :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn er nog een paar hoor Mark , maar Ymte schijnt ooit eens gezegd te hebben, iedereen gaat ooit in een quest rijden , ja wat daar van waar is weet ik niet maar het gaat er wel op lijken.

   Verwijderen
 9. He Gerrit, leuk nieuws, als het even kan wil je ook mee begeleiden terug naar het Zaanse. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal kijken of ik het op een zaterdag kan plannen voor je , leuk dat je mee gaat.

   Verwijderen
 10. Goede keuze denk ik Gerrit. Directe aandrijving idd maar ook groot achterwiel en betere stroomlijn.
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk Gerrit,

  eindelijk verstandig...

  Wordt het óók een blauwe?
  Dan hoef je alléén het laatste woord van je blog te veranderen...

  Groet, Victor.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik dacht al, wat zit Gerrit sip en stil te kijken? Je zat na te denken!
  Gelukkig maar. Ik stond met Elmi te praten en zag je daar zitten. Ik dacht zal ik eens vragen hoe het met je is. Waarschijnlijk aan het bijkomen van de koude winderige tocht dacht ik nog. Maar je kwam ook niet boven eten. Daarna zijn wij snel verder gegaan naar FabLab. Jij was nergens te zien.
  Stiekemerd! Je hebt ons allemaal bij de neus gehad!

  Jammer dat je kap niet meer past. Maar het goede seizoen is tegen die tijd weer vol op gang als je de XS krijgt. Sinner heeft trouwens ook een XS kap......ze schreeuwen het niet van de daken.
  Je zal er geen spijt van krijgen denk ik. Marloes is ook razend enthousiast. De XS is meer dan alleen een directe aandrijving en groot achterwiel. De acceleratie zal voor jou ook makkelijker gaan en de aerodinamica is gunstig, beter nog dan die van de Quest. In Noord-Holland een groot voordeel. Minder zijwind gevoelig en veel stabieler sturen. Ook zonder stormstrip. Je zit is lager dus ook het zwaartepunt. Desondanks blijf je goed zicht op de weg houden door de lagere neus. De vorm van die neus maakt eigenlijk een minivizier ook overbodig. Muggen gaan over je heen.
  Alleen het kleine mangat.....dat blijft wennen bij het eruit klimmen. Jij hebt smalle heupen en hopelijk sterke armen dus dat moet kunnen.
  Je hebt dacht ik wel een lang boven lichaam. Dus waar zitten je schouders? Klem zeker?
  Kortom voor jou is de XS denk ik een logische maar ook veilige keuze. (stabiel!)
  Het verschil tussen Marloes in de (velomobiel.nl) Mango of in de XS is onmeetbaar groot. Ten voordele van de XS uiteraard.
  Daar ga je geen spijt van krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik vind het soms lekker om me af te sluiten en in m,n uppie over dingen na te denken en wie er dan in de omgeving is/zijn maakt dan niet zo veel uit bovendien ben ik ook niet zo een prater meer een luisteraar.


  Je hebt dacht ik wel een lang boven lichaam. Dus waar zitten je schouders? Klem zeker? In de mango zit ik inderdaad met m,n schouders bijna tegen de rand en verbazingwekkend heb ik in de Xs meer ruimte tussen schouders en rand.

  Stiekemerd! Je hebt ons allemaal bij de neus gehad!
  Sorry theo , was niet de bedoeling hoor.

  Jammer dat je kap niet meer past
  Die is al verkocht Theo.

  In de mango kom ik ook lichtjes met m,n bovenbenen tegen het stuurtje aan zelfs na vele uren stellen met het stoeltje en ook daar heb ik in de xs geen last meer van.
  Dank voor je reaktie en tot ziens.

  BeantwoordenVerwijderen