dinsdag 14 mei 2013

Rondje West Friesland

Gisteren met Marcel afgesproken om een rondje te doen en ik zou een track maken. En daar begon de ellende want de oude versie routeplanner is verdwenen bij de Fietsersbond en de nieuwe werkt naar mijn mening nog niet correct , tevens vind ik het "rondje plannen" niet leuk meer want je moet nu kilometers invoeren en je kunt niet meer een bestemming invoeren en dan rondje maken kiezen , maar goed track gemaakt en na het opslaan wilde ik deze openen met Basecamp en daar zag ik alleen een route en van de track was niet meer overgebleven dan 3 km ipv de gewenste 100+ , heel vreemd , nog 4 maal geprobeerd op verschillende manieren met steeds dezelfde uitkomst , geef mij de oude versie maar terug. Dan maar op pad zonder track , de kop heeft toch bijna geen geheimen meer voor ons , thuis komen doen we evengoed wel. We wilden kijken of de dijk al weer helemaal berijdbaar was dus eerst maar eens op weg naar Hoorn via de Oostdijk naar Oosthuizen en dan via Schardam naar Hoorn en daar de dijk op. Na een paar honderd meter waren er een paar lijnentrekkers aan het werk (echte) en aan deze mannen gevraagd of de dijk al weer helemaal open en berijdbaar was en vlgs hun kon hij helemaal bereden worden dus gingen we door. Wat een prachtig stuk dijk is dat geworden en de omgeving is ook geweldig voor mij vooral de landzijde want het Ijsselmeer ben je gauw op uitgekeken en alleen bij Wijdenes moesten we van de dijk af voor een klein stukje dorp dus hij is nog niet helemaal te berijden maar het is een mooi stukje asfalt geworden. Bij Enkhuizen aangekomen hebben we even koffie bij de Mac gedaan . goed bakkie en goedkoop en nu moet ik excuses aanbieden aan de gehandicapten want wij hebben geparkeerd op een gehandicaptenparkeerplaats , duizend maal excuses , helemaal niet gezien , pas bij het bekijken van de foto,s thuis zag ik het. Na de koffie weer verder door West Friesland en via allerlei dorpjes naar Blokker en nog even langs Schermerhorn de Groot Schermer in , wat is het mooi daar , en via Driehuizen en West-Graftdijk nog even naar Assendelft en in Zaandijk Marcel gedropt bij de politiehonden en ik ging door naar huis. Staat er bij het spoor aan de Guisweg een vrouwtje te tellen , wat weet ik niet, maar ik zeg "je bent vast geen velomobielen aan het tellen en als je dat wel aan het doen bent ben ik vast de eerste, zegt ze , Nee Hoor , ik zag vanochtend een felgroene voorbij gaan , Marcel dus. Welgeteld twee ligfietsers tegen gekomen vandaag , de laatste was bij het eiland De Woude in de buurt een lage racer. Geen spatje regen gehad vandaag , wel donkere wolken gezien en ik heb vandaag genoten van de Mango , misschien ga ik m nog wel missen in de toekomst , bijna twee jaar zonder gebreken en altijd thuis gekomen , ik word nog sentimenteel. 130 Km gereden vandaag

4 opmerkingen:

 1. Als je weer een ritje in noordelijke richting gaat maken, Middenmeer ligt ook noordelijk en ik rijd graag mee vooral door Westfriesland, mijn geboorte streek en wat de dijk betreft die blijft voorlopig wel zoals het nu is hij lekt en. Dat moet de tijd helen net als een wondje bij ons mensenras.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie ronde Gerrit! En mooie wolkenluchten....

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat die Fietsersbond die oude fietsrouteplanner nu toch weer van de website heeft gehaald is balen Gerrit. Onvoorstelbaar dat men die uitstekend werkende oude versie niet laat staan totdat die nieuwe fietsrouteplanner eindelijk eens fatsoenlijk werkt. Jammer, jammer, balen, balen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja oude werkte veel beter ja, ik heb er paar keer mee lopen stoeien ja

   Verwijderen