vrijdag 7 juni 2013

Blauwe Mango,s ophaalservice

Marcel beelmans was vandaag bijna klaar met het rondje nederland en zou alleen rijden vanuit het diepe friesland naar Wormerveer. Ik had wel zin aan een ritje dus heb aan Marcel gevraagd hoe laat hij op de afsluitdijk zou zijn. Enzo vertrok de blauwe mango om 09:15 richting afsluitdijk om daar na een ontmoeting met rob ruitenbeek , hij had de dijk in 45 min gereden, rond 13:00 aan te komen , de hele 87 km heen had ik de wind tegen maar de 30 was wel haalbaar . Na het eten van een balletje met mayo en een Cappucino zijn we weer op pad gegaan om via een ommetje weer thuis aan te komen ; de fietspaden waren druk met schoolkinderen die niet altijd oplettend waren dus de claxon werd regelmatig gebruikt , ergens bij heerhugowaard was er een omleiding en raakten we letterlijk de weg kwijt door de slechte bewegwijzering maar na vragen aan een paar lieve schoolmeisjes konden we toch weer op het juiste pad terug keren. Op het stuk van Alkmaar naar de Woude konden we nog een paar racefietsers inhalen met 45 km/uur maar vlak voor de Woude werden we toch weer ingehaald door 1 van hen. Dit was de Blauwe mango,s eerste ervaring met de afsluitdijk en samen met mij waarschijnlijk ook de laatste. Na 187 km met een gemiddelde van 26 km/uur lekker onder de douche gekropen en genoten van de maaltijd die moeders de vrouw gekookt had.

8 opmerkingen:

 1. Mooi tochie Gerrit! Vast wel een beetje rozig nu. Marcel is weer als een vorst binnengehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat rozig zijn valt mee wilco , wel een pijnlijke enkel .

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. vooral warm bij stilstand voor een stoplicht ofzo.

   Verwijderen
  2. 3,5 liter vocht naar binnen gewerkt vandaag.

   Verwijderen
 3. Gerrit, je hebt Marcel toch gevonden bij pomp. Ik was om half 4 weer thuis. Een rondje IJsselmeer vanuit Nieuwegein is 335 km.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je had een rondje Ijsselmeer gedaan ?? En dan toch nog zo fris , wauw.

  Op de terugweg pakten we het tunneltje , je kunt dus en waar jij vandaan kwam en het weggetje aan de andere kant , komt op hetzelfde uit.

  BeantwoordenVerwijderen