zondag 20 juli 2014

De 600 van Merselo

Datum: 18 en 19 Juli 2014
Evenement: 600 kilometer rit , Brevet van Merselo met aangepaste Route om de deelnemers op de track te krijgen.
Deelnemers: Elmi Westra , Rob Hebbes, Gerrit Schoone (en Marcel beekmans had afgezegd) .
Doel: Tijdslimiet van 40 Uur en zoveel mogelijk de tussentijden voor de stempelposten aanhouden.
Weertype: Warm , Zonnig , Windstil met temparaturen rond de 30 graden.

Missie gelukt ?  JA   Bewogen tijd: 26:06 uur
                                 Stilstandtijd   : 08:55 uur volgens de Gps , is niet helemaal waar want tijdens 2 rustplekken heeft deze uitgestaan dus er komt nog een uur of 2 bij.
Was het leuk ? JA
 Ik ben toch wel trots dat ik de tocht best wel makkelijk volbracht heb , alleen de laatste 100 kilometers waren zwaar en werd ik een beetje chagerijnig af en toe , sorry maatjes.

Was het Makkelijk ?
Ik had het zwaarder verwacht .

Doe ik het weer ?
Ik denk het niet en dan hoofdzakelijk vanwege het feit dat het slapen niet echt lekker is in de fiets of op de harde grond en ik vind het moeilijk om geschikt eten te vinden voor onderweg , nu waren de krentebollen en brood na een dag klef, plakkerig en eigenlijk niet meer te eten en het water werd snel warm , logish met dat warme weer.

We verzamelden in Purmerend en gingen om 08:00 van start en hielden bewust de snelheid niet te hoog  want we moesten nog een stukje natuurlijk , voor Hoorn sloegen we af richting Zwaag en fietsen we door diverse dorpjes en stadjes naar Enkhuizen waar de door mij zo geliefde Houtribdijk naar Lelystad begint , wat een rotstuk vind ik dat , dus daar de snelheid maar wat verhoogd en Elmi en Rob bleven op hun eigen snelheid rijden dus ik liep al snel wat uit.
Op het einde maar weer even rustiger gereden om beide weer aan te laten sluiten.
In een cafetaria de krachten met koffie en appeltaart maar weer aangevuld en vandaar de Flevopolder doorkruist naar de andere kant van het land richting Arnhem.
In de buurt van Ede werd het toch een beetje warm en besloten we om even een tijdje in de schaduw te gaan liggen bij een bosingang .
Op de achtergrond Enkhuizen.

Hier rijd ik er nog net achter

In de buurt van Ede de 10000km bereikt met de Xs

Net voor dat we de rustplek bereikten had ik de 10000 kilometer met de Xs bereikt
Van slapen kwam het niet echt want na een tijdje kwam er een stelletje langs in een auto die waarschijnlijk iets van plan waren maar toen ze ons zagen toch maar een ander plekje voor het plan opzochten , afijn we waren wel weer wakker , na een half uurtje weer wakker door een groepje passerende jongeren , en de grond was ook een beetje hard dus uiteindelijk maar weer verder.
Rond en in Nijmegen was het druk door de vierdaagse natuurlijk en de stadskern werd ook verbouwd dus we moesten even zoeken naar de juiste weg maar als er iemand kan navigeren dan is het Elmi wel en fietsen kan ze ook.
In deze kontreien ook nog genoten van een Ijsje bij de Ijstijd omdat Rob anders niet thuis mag komen als hij hier langs gereden is zonder ijs te nemen.

Lekkerrrrrr

Voorbij Nijmegen nog een klein stukje Duitsland in en rond twee uur in de nacht ergens in de buurt van Eindhoven in een bos weer geprobeerd om een paar uurtjes te slapen maar wederom lukte dat ook niet echt.
Het was heerlijk fietsen in de nacht en het is heerlijk om het al fietsend weer licht te zien worden.
Na nog een paar keer Belgie een stukje ingestuurd te zijn waar de arbeiders rond half zes al het veld ingingen voor de pluk bereikten wij in de ochtend Zeeland alwaar we heerlijk de hele dag de brandende zon op de fiets hadden want van schaduw hebben ze nog nooit gehoord daar.
Na Zeeland kom je al weer in de bewoonde wereld en dat was goed te merken want langs het strand was het stervens druk , al die mensen die na een dag verkoeling op het strand weer rood verbrand in hun kokende magnetron stappen , waar heb je zin in?Elmi valt een brug in Zeeland aan.

De Statisstieken


De laatste 100 kilometer waren zwaar maar we hebben het toch gehaald.
Bij Leimuiden ging Rob richting Mijdrecht naar zijn huis en Elmi reed nog een stukje verder met me mee en ging me verlaten bij Schipho Oost om naar haar huis in Weesp te rijden .
Ik ben de ringvaart van de Haarlemmermeer verder gevolgd en heb nog even met mn voetjes in de vaart gehangen om het branderige gevoel kwijt te raken.
En via industrieterrein Westpoort en de pont van Nauerna via Westzaan naar Zaandam gereden alwaar ik rond 22:45 weer thuis was.


Op de kaart met de gereden track geven de vlaggetjes de geplande rustpunten aan , in het begin hebben we ons daar aan gehouden maar later hebben we er een paar verlegd en soms 1 overgeslagen omdat het zo lekker ging.
Helaas kan ik geen plaatje van de tracklog laten zien want het geheugen van mijn gps was bij 500 kilometer al vol en sloeg de rest dus niet meer opTen tijde dat ik dit type denk ik eraan dat ik onderweg natuurlijk gedeeltes op had kunnen slaan en het geheugen leegmaken maar daar heb ik niet aan gedacht , ik had wel wat anders aan mn hoofd.

De gereden route

Totaal 610 kilometer gereden en de missie is geslaagd.
tot de volgende keer

5 opmerkingen:

 1. Congratulations! The first 600 is always the hardest. Good time also. Did you route have a ferry crossing?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks Kevin , and the sun made it harder and yes , we had a ferry crossing by Rozenburg to maassluis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat Gerrit! Prima rit zo te lezen, respect dat jullie dit doorgezet hebben bij deze temperaturen! Petje af!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Gerrit, ook van mijn kant nog de felicitaties!! Respect, super!

  BeantwoordenVerwijderen