Ik heb eerst de binnenkant goed ontvet , schuren leek me niet nodig want de rand voelde al ruw genoeg aan.
Daarna even de magneet los aan de andere magneet laten kleven want je moet natuurlijk wel de lijm op de goede kant van de magneet aanbrengen en dan de magneet inbrengen en door de magnetishe kracht blijft de magneet op de goede plek zitten en dan nu maar wachten tot de Bison Kit droog is.
Dit inlijmen hoeft niet perse met bison kit te gebeuren , dit kan ook met bijvoorbeeld sterk dubbelzijdig plakband van UHU , keuzes , keuzes , keuzes.
Verdere bevindingen volgen.
![]() |
Het in de fiets gelijmde magneetje |
![]() |
Magneetje met lijm erop |
![]() |
Je ziet m nog net onderop zitten. |
Detectielussen , maar dan niet degene bij de stoplichten maar degene die bij de ingang van mijn parkeergarage in de grond zitten.
Ik woon in een appartementencomplex met een parkeergarage op de begane grond alwaar mijn velomobiel gestald is en nu is het geval dat de lus die mijn fiets detecteert als ik de garage inga veel beter mijn fiets detecteert dan de lus die mij moet detecteren als ik de garage uit wil.
Je snapt het al , ik sta soms 10 min met mn pas te proberen maar de deur van de garage gaat niet open en dus pak ik dan maar de zijdeur die overigens breed genoeg is en goed toegankelijk maar het is natuurlijk veel prettiger om al liggend in de fiets de elektrishe toegangsdeur te openen en zo naar buiten te kunnen fietsen .
Nu is het ook nog het geval dat de software registreet of je binnen bent of niet dus als je er niet uit bent kun je er ook niet meer in wat als gevolg heeft dat ik dan bij thuiskomst weer voor niks sta te proberen of ik er wel in kan.
Heeft iemand een idee hoe ik ervoor kan zorgen dat de fiets beter gedetecteerd word door de lussen ? Ik heb al een plaatje metaal in de fiets gehad maar dat gaf geen verbetering , moet ik soms een stuk blik onder de fiets schroeven of de onderkant voorzien van sterke magneetjes ?
Ik hoor graag van iemand een mogelijke oplossing .
groetjes.
Naar het schijnt zouden magneten het moeten doen, maar ik heb ook wel eens gehoord dat een paar lussen koperdraad, plat op de bodem gelegd, het zouden moeten doen. Je kunt eens proberen met een losse magneet of lus koperdraad. Als een soort Catweazle kun je daarmee gaan rondbewegen over de grond, al mompelend over "Electrickery"...
BeantwoordenVerwijderenGroet
Erwin en Tante Lies
Ik ga het eens proberen Erwin , de catweazle opmerking is leuk, ik zie mezelf al lopen al mompelend
VerwijderenKlopt, een koperen draad onder je velo, ongeveer 60cm lang en 30cm breed. Eerst met een paar stukjes tape proberen, daarna definitief. Ik heb het er een tijd onder gehad voor verkeerslichten. Nu niet neer nodig omdat de meeste verkeerslichten gevoeliger zijn geworden.
BeantwoordenVerwijderenKun je het niet onderin je fiets leggen (en daar later eventueel vasttapen)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Erwin en Tante Lies
Ligt het probleem bij het uitrijden ook niet aan de software? Dat die denkt dat je niet binnen bent en dus weigert de deur te openen?
BeantwoordenVerwijderenMagneten zijn zinloos voor detectielussen. Een paar wikkelingen koperdraad zou moeten werken. Als je creatief bent neem je een oude netwerkkabel, en sluit je de draadjes zo aal dat er een kortgesloten spoel ontstaat. Dit kan je uiteraard ook los testen, zonder fiets.
BeantwoordenVerwijderenHi Gerrit,
BeantwoordenVerwijderenZo had ik het bij Strada 48 zitten: http://strada48.blogspot.nl/2010/10/stuurondersteuning-en.html
...moet mezelf er nog eens toe zetten om Strada 202 ook onderhanden te nemen.
Theoretisch zou een gesloten lus koperdraad, die een zo'n groot mogelijk oppervlak omvat, moeten werken. Ik heb in mijn situatie echter geen verschil kunnen ontdekken. Bij een aantal verkeerslichten werd ik nog steeds niet gedetecteerd.
BeantwoordenVerwijderenIk twijfel of netwerkkabel zou werken. Netwerkkabel (twisted pair) is nou net zo opgezet (aders zijn op een bepaalde manier om elkaar heen gedraaid) om interferentie uit te doven.