donderdag 9 maart 2017

De kracht gevonden

Eindelijk kan ik eens proberen om met een beetje rust m'n hielspoor onder controle te krijgen , nu ik weer in het bezit ben van  m'n 2 jaar lang uitgeleende auto.
Na m'n 600 km tocht samen met Elmi en Rob had ik echt last van m'n voeten en later hoorde ik van elmi dat zij dat ook had , zij had dit opgelost door een tijdje niet te fietsen en haar voeten rust te gunnen , die luxe kon ik mij niet veroorloven omdat de Xs toen m'n enige vervoermiddel was .
Ik heb in die 2 jaar wel geprobeerd om het ongemak te verkleinen door zooltjes,betere fietsschoenen en fysio maar dit gaf niet het resultaat en ook het achterwege laten van lange ritten hielp ook niet dus helaas.
Maar zo een blessure gaat niet over als de belasting hetzelfde blijft , en aangezien ik nu weer ander vervoer heb heb ik ook de kans om met rust te proberen de hielspoor te verbeteren.
Dus de laatste 2 weken ben ik maar 3 maal met de fiets naar het werk geweest en ook het hardlopen even op een laag pitje gezet en ik moet zeggen , m'n voeten voelen een stuk beter , hopelijk kan ik deze rustperiode even vol houden en dan straks gewoon weer lekker met de fiets naar het werk , ik mis het nu al.

Groetjes van mij

10 opmerkingen:

 1. Goed dat je nu de kans krijgt om naar je lijf te luisteren.

  Is toch altijd weer het verstandigste :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes, Gerrit hoop dat je er nu snel van af kom. Hielspoor kan aardig hardnekkig wezen. Neem je rust . Groet Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "echt last van mijn voeten" zeg je. Het fietsen van lange tochten kan door te sterke druk op de zenuwen tijdelijke zenuwschade veroorzaken. De last is na het fietsen vooral een doof gevoel dat 3-4 maanden kan blijven. Normaal gesproken keert het daarna gewoon terug. Heb dat zelf ook een aantal keer gehad en heb met die dove voeten gewoon doorgefietst. Dus als "last" betekent "doof" heb je een grote kans op herstel, zonder dat je de fiets hoeft te laten staan. Hielspoor heb ik -gelukkig- geen ervaring mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je ook al geprobeerd met het midden van je voet of zelfs de hak van je voet te trappen ?

  Hoe dichter bij het haaks duwende beenbot de belasting hoe minder zwaar die pees wordt belast. Iemand had daar al eens een blogbericht aan gewijd.

  Misschien kun je tijdelijk racefiets trappers met bandjes installeren om te kijken of dat werkt. Of knutselen aan je (SPD) schoenen.


  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik de auto uitleen is het meestal voor een paar uurtjes. Ging de auto op wereldreis, of is iemand halverwege vast komen te zitten en heeft die 2 jaar op de wegenwacht moeten wachten? In ieder geval, neem dit soort blessures serieus. Je wilt niet dat het chronisch wordt.

  Groeten, Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iedereen bedankt voor de beterschapswensen en tips , ik ga ze ter harte nemen .
   Uitgeleend aan m'n uit huis wonende dochter Wilco , die had er die tijd even meer aan vond ik , en ach , ik heb er al 2 jaar last van dus waarschijnlijk is het al chronisch maar ik ga er nu alles aan doen om de klachten minder te krijgen voorzover dat me lukt. Gister al weer naar werk gefietst (te hard) ,zo lekker.
   En je kent me een beetje eigenwijs en niet toe willen geven.
   Groetjes

   Verwijderen
 6. Hoi Gerrit,
  Ben je al met je blessure naar een fysiotherapeut geweest? Er zijn verschillende blessures die erg op elkaar lijken, maar niet allemaal dezelfde behandeling nodig hebben.
  Zelf heb ik - door hardlopen - ook een tijdje last gehad van hielspoor(achtige) blessure. Actief herstel, met vooral de oefening van op de trap staan en dan vanuit je tenen omhoog en dan langzaam diep laten zakken, 3x10 keer per been, hielp mij (helpt ook goed bij achillesproblemen).
  Rust is goed om acute pijn te bestrijden, maar voor goed herstel is actieve rust nodig. Een fysiotherapeut kan je hier goed bij helpen.

  BeantwoordenVerwijderen