donderdag 21 juni 2018

Nieuwe Fiets

De keus voor een nieuwe fiets is voor nu op een normale fiets gevallen , het blijkt dat ik toch kies voor meer overzicht en zicht in het verkeer en daarmee hoop ik de kans op ongevallen en bijna ongevallen te verkleinen , dat was namelijk 1 van de redenen om de DF weg te doen.
Het sluit voor mij niet uit dat ik in de toekomst evengoed nog een ligfiets erbij neem maar voor nu is het toch gezelliger om op dezelfde gezichtshoogte te zijn als mijn fiets en levenspartner en aangezien deze op een elektrische fiets rijd is mijn keus ook op een elektrische fiets gevallen namelijk de
Cannondale Mavaro Neo City 3 , een fiets met 500wh accu , voor en achter mechanische schijfremmen , middenmotor van Bosch (erg stil) , standaard zadel omgeruild voor een Sporttourer Trekking FLX S zadel en een waterdichte tassenset van Vaude.
De eerste ervaringen ?
Een superfiets , de ondersteuning heel even aan gehad om te testen maar voor de rest nog niet nodig gehad en zonder ondersteuning rijd de fiets ook superlicht , Zadelpijn ? Natuurlijk is het niet fijn om op een zadel te zitten maar dit zadel schijnt even ingezeten te moeten worden en dan moet het een heerlijk zadel zijn dus we gaan er een tijdje mee fietsen.

Groetjes

3 opmerkingen:

 1. Mooi karretje Gerrit, heel veel plezier ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt Willem , vanmorgen het eerste tochtje, 20 km gedaan ,na een jaar niet fietsen rustig aan beginnen maar.

   Verwijderen
 2. Het is een fiets en dus is het goed.


  De trappers zitten echter wel een beetje op een gekke plek.

  Zat er in het bouwpakket misschien per ongeluk een Taiwanese handleiding...... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen